Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

7 gyakorlati tanács újévi fogadalom helyett

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2018.12.31 14:33
7 gyakorlati tanács újévi fogadalom helyett

Tény, hogy ha nem tanulunk a hibáinkból és mindig mindent ugyanúgy csinálunk, akkor vajmi kevés esélyünk van arra, hogy az életünben pozitív változás áll be. Nem hiszem, hogy emberek millióinak életét változtatták meg az újévi fogadalmak, de talán nem véletlen, hogy az évnek erre az időszakára (legalábbis az európai kultúrkörben) úgy tekintünk, mint egy új kezdetre. 

A Nap ebben az időszakban jár az legmélyebb ponton az égi egyenlítőhöz képest, ilyenkor a külső Nap helyett, a belső fény felé kell fordítsuk figyelmünket. Bár valójában  bármelyik nap alkalmas arra, hogy új életet kezdjünk, használjuk ki ezt az időszakot az elcsendesülésre, számvetésre, tanulságok levonására és új tervek készítésére.

 

Íme 7 jótanács, hogy boldogabb, sikeresebb legyen az előtted álló év:

  1. Vess számot az óévvel és vond le a tanulságot, mert ha nem tanulsz a nehézségekből, akkor az élet úgyis visszadobja máshol, máshogy. Összegyűjtöttünk neked 25+1 évösszegző kérdést, ami ebben segítségedre lehet. Végy egy papírt és ceruzát és töltsd ki
  2. Ne akarj egy új ember lenni, inkább ismerd meg magad még mélyebben és válj azonossá önvalóddal: elcsépelt, de itt arra gondolok, hogy fogadd el, hogy pont ott tartasz, ahol most tartani tudsz. Törekedj arra, hogy magadat meghaladd, de fogadd el, hogy még úton vagy és tudd, hogy akárhol is tartasz, az a te utad és már rajta jársz. Lesz még több elágazás, ahova igyekezz minél felkészültebben érkezni, de tudd, hogy már most a neked szánt úton vagy.
  3. Minden hétre 1 tipp, hogy az új év garantáltan pozitív változást Olvasd el itt!
  4. Ha újévi fogadalmat teszel, ne legyen rajtad nyomás, ne mások elvárásait fogalmazd bele, ne indítsd az évet frusztrációval.
  5. Ne akarj mindent egyszerre. Válassz egy vagy két olyan célt, amit le tudsz bontani kisebb, megvalósítható célokra. Így sikerélményed lesz, ami újabb lendületet ad a folytatáshoz.
  6. Olyan fogadalmat válassz, ami mérhető és megfogható. Pl. “idén többet fogok sportolni” helyett “idén heti 2 alkalommal sportolok” vagy “mostantól kevesebbet lógok a neten” helyett “mostantól napi 30 percet könyvet olvasok netezés helyett”. 
  7. Pont annyira légy magaddal szigorú, mint azt tennéd egy nagyon jó barátoddal. Hajlamosak vagyunk saját magunkkal szemben olyan hangnemet megengedni és olyan dolgokért bántani, amit egy barátunkkal szemben sosem engednénk meg magunknak, vagy amit ha más 
    mondana ránk, nagyon felháborodnánk. Próbáljuk magunkat tárgyilagos, elfogadó szeretettel vizsgálni.

 

Minden héten próbálj időt szakítani magadra, a befelé figyelésre és havonta vizsgáld meg, hogy hol tartasz. Lehet, hogy időközben kiderül, hogy módosítanod kell a januárban kitűzött célokon. Ez rendben van így, az élet egyébként is folyamatos újratervezés. A legfontosabb, hogy ne sodródj, han

em élj tudatosan, figyeld a gondolataidat, és ezek mentén hozd meg a legkisebb döntéseket is.

Becsüld meg és oszd be okosan a legértékesebbet: az idődet. Tölts sok időt a természetben, mert rohanó, zajos világunkban ott töltekezhetsz fel legkönnyebben, ami egy befektetés a mindennapokra. Hisszük, hogy a természet mindenre tudja a választ, ezért alkotjuk meg mi is a népi hagyományokra építve, gyógynövényes Nagora natúrkozmetikumainkat.

Mert csak a természettel és az élettel összhangban érdemes élni és alkotni.

 

Szerző:

Prokaj Bea

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!