Blog

Nagora és a csokoládé (édes bűnözés karácsonykor egészségesen)

2015.12.18 10:14
Prokaj Bea
Prokaj Bea
Nagora és a csokoládé (édes bűnözés karácsonykor egészségesen)

Te sem tudsz ellenállni a csokoládénak? A jó hír, hogy nem is kell.

 

Közeleg a karácsony … édes illatok szállnak, gyertyák fénye táncol a díszeken, meleg takaróba burkolózunk és finomságokat majszolunk. Az ünnepek alatt mindannyian kicsit több kényeztetésre vágyunk. Ez így van jól. De miért is ne lehetne mindezt egészségesen? A nagora Csokis ajakbalzsam valódi étcsokoládét tartalmaz, illata ellenállhatatlan, magával ragad és elkísér. Enyhe csokoládé színe pedig rúzs helyett is üdére festi ajkaidat.

 

Hogy kerül a csokoládé a nagora ajakbalzsamába?

A csokis ajakbalzsam bio kakaóvajjal, kókusz- és mandulaolajjal készül, amik már önmagukban selymessé és csodálatosan rugalmassá varázsolják az ajakaidat. Viszont szerettünk volna valami különlegeset alkotni, ezért arra gondoltunk, hogy 70%-os  kakaótartalmú étcsokit csempészünk bele. Több hónap termékfejlesztés után megszületett a csokis ajakbalzsam, ami azóta is nagy kedvenc, még a gyerekek számára is.

 

A kakaó és a csokoládé

A csokoládé a trópusi kakaófa magjából készül, ami nagyrészt Nyugat–Afrikából származik. A fa hivatalos neve Theobroma Cacao, ami görögül annyit tesz: „az istenek eledele”.  Amerikában a bennszülöttek már régóta ismerték a kakaófát, mint izgatószert és aminek magját tápszernek és pénznek egyaránt használták. A termesztését a maják kezdték el i.e. 1500 körül. Az utolsó azték uralkodók palotájában halmokban gyűlt a kakaóbab. A legenda szerint a kakaó volt az aztékok szent madara, a kvézál eledele. Peruba is az indiánok közvetítésével jutott el. A kakaóbab jóval az európai invázió után is fizetőeszköz maradt. A maják, később pedig az aztékok és az inkák már négyféle kakaóitalt ismertek. Ezek egyike a xocolātl (ejtsd: sokoatl innen a magyar csokoládé szó) vagy más néven habos víz, amit kakaóból, kukorica- vagy maniókalisztből, mézből, vaníliából és vízből készítettek, emellett cukorral, fahéjjal és ánizzsal ízesítettek. Körülbelül 300 ismert vegyületet tartalmaz, többek között serkentőszereket, például koffeint és teobromint. Élettani szempontból fontos komponens a hisztamin, a szerotonin és a magnézium.

A csokoládé antioxidáns tartalma lassítja a bőr öregedését, az endorfin termelésre gyakorolt pozitív hatása pedig bőrön keresztül is érezhető, így nemcsak a testet, hanem a lelket is regenerálja. Magnézium, omega-3, omega-6, mangán-, vas-, K és B-12 vitamin tartalma pedig hozzájárul ajkaid táplálásához.

 

Miért válassz minket? A nagora ajakápolók:

  • nem tartalmaznak káros anyagokat, ezért gyermekeknek (főleg kislányoknak) is szívből ajánljuk
  • egészségesek az egész szervezetre nézve
  • illatuk ellenállhatatlan
  • puhák, könnyen felvihetőek az ajkakra
  • puhítják, hidratálják és selymessé varázsolják még a kirepedezett ajkakat is
  • javítják a bőr sejtjeinek regeneráló képességét
  • hozzájárulnak a száj bőre rugalmasságának megőrzéséhez
  • tekerős stiftbe csomagoltuk neked, hogy ne vidd fel az ujjaddal a szennyeződéseket az ajkaidra, a napközbeni rohanásban nem mindig tudod megmosni a kezed, így elég kitekerned és ajkaidhoz nem kell kézzel hozzáérned

 

ajakápoló natúr

Szerző: Prokaj Bea

 

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!

Webáruház készítés