Te sem tudsz ellenállni a csokoládénak? A jó hír, hogy nem is kell.
Közeleg a karácsony … édes illatok szállnak, gyertyák fénye táncol a díszeken, meleg takaróba burkolózunk és finomságokat majszolunk. Az ünnepek alatt mindannyian kicsit több kényeztetésre vágyunk. Ez így van jól. De miért is ne lehetne mindezt egészségesen? A nagora Csokis ajakbalzsam valódi étcsokoládét tartalmaz, illata ellenállhatatlan, magával ragad és elkísér. Enyhe csokoládé színe pedig rúzs helyett is üdére festi ajkaidat.
Hogy kerül a csokoládé a nagora ajakbalzsamába?
A csokis ajakbalzsam bio kakaóvajjal, kókusz- és mandulaolajjal készül, amik már önmagukban selymessé és csodálatosan rugalmassá varázsolják az ajakaidat. Viszont szerettünk volna valami különlegeset alkotni, ezért arra gondoltunk, hogy 70%-os kakaótartalmú étcsokit csempészünk bele. Több hónap termékfejlesztés után megszületett a csokis ajakbalzsam, ami azóta is nagy kedvenc, még a gyerekek számára is.
A kakaó és a csokoládé

A csokoládé a trópusi kakaófa magjából készül, ami nagyrészt Nyugat–Afrikából származik. A fa hivatalos neve Theobroma Cacao, ami görögül annyit tesz: „az istenek eledele”. Amerikában a bennszülöttek már régóta ismerték a kakaófát, mint izgatószert és aminek magját tápszernek és pénznek egyaránt használták. A termesztését a maják kezdték el i.e. 1500 körül. Az utolsó azték uralkodók palotájában halmokban gyűlt a kakaóbab. A legenda szerint a kakaó volt az aztékok szent madara, a kvézál eledele. Peruba is az indiánok közvetítésével jutott el. A kakaóbab jóval az európai invázió után is fizetőeszköz maradt. A maják, később pedig az aztékok és az inkák már négyféle kakaóitalt ismertek. Ezek egyike a xocolātl (ejtsd: sokoatl innen a magyar csokoládé szó) vagy más néven habos víz, amit kakaóból, kukorica- vagy maniókalisztből, mézből, vaníliából és vízből készítettek, emellett cukorral, fahéjjal és ánizzsal ízesítettek. Körülbelül 300 ismert vegyületet tartalmaz, többek között serkentőszereket, például koffeint és teobromint. Élettani szempontból fontos komponens a hisztamin, a szerotonin és a magnézium.
A csokoládé antioxidáns tartalma lassítja a bőr öregedését, az endorfin termelésre gyakorolt pozitív hatása pedig bőrön keresztül is érezhető, így nemcsak a testet, hanem a lelket is regenerálja. Magnézium, omega-3, omega-6, mangán-, vas-, K és B-12 vitamin tartalma pedig hozzájárul ajkaid táplálásához.
Miért válassz minket? A nagora ajakápolók:
- nem tartalmaznak káros anyagokat, ezért gyermekeknek (főleg kislányoknak) is szívből ajánljuk
- egészségesek az egész szervezetre nézve
- illatuk ellenállhatatlan
- puhák, könnyen felvihetőek az ajkakra
- puhítják, hidratálják és selymessé varázsolják még a kirepedezett ajkakat is
- javítják a bőr sejtjeinek regeneráló képességét
- hozzájárulnak a száj bőre rugalmasságának megőrzéséhez
- tekerős stiftbe csomagoltuk neked, hogy ne vidd fel az ujjaddal a szennyeződéseket az ajkaidra, a napközbeni rohanásban nem mindig tudod megmosni a kezed, így elég kitekerned és ajkaidhoz nem kell kézzel hozzáérned

Szerző: Prokaj Bea
Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!