Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

6 fontos kérdés, ha gyerekkel készülsz napra menni

Gréta
Gréta
2020.05.03 15:19
6 fontos kérdés, ha gyerekkel készülsz napra menni

Nagyon sok kérdést kapunk szülőktől / leendő szülőktől / nagyszülőktől vásárokon vagy üzenetben arról, hogy hogyan védjétek nyáron a kicsik és nagyobbak bőrét, milyen naptej használható, illetve hogy mit lehet és mit nem, mikor, meddig stb. Úgyhogy összeszedtük nektek.

 

Pontosan tudjuk milyen kiszolgáltatott tud lenni egy kisgyerekes család és mennyi félrevezető / ellentmondásos információ kering a neten. 

Nézzük tehát a legfontosabbakat:

 

1. TÉVHIT: Más naptej kell egy gyereknek, mint egy felnőttnek

Nagy biznisz külön naptej árusítása a család minden tagjának, valójában ezt semmi nem indokolja, amennyiben az nem tartalmaz káros vegyszereket. Igazság szerint a saját bőrünket is ugyanúgy védeni kell a sejtkárosodástól mint a babákét. Ezért fejlesztettük ki a 7 gyógynövényt tartalmazó, tápláló naptejünket, mely garantáltan biztonságos az egész család számára.

 

2. TÉVHIT: A magasabb faktorszám jobban véd

Tévhit az, hogy az 50 faktoros naptej jobban véd, mint a 25 faktoros. Mindkettő az UV sugarak kb. 95%-át szűri ki. A nagyobb szám csak azt mutatja, hogy hosszabb ideig véd mielőtt újra kellene kenni. De mivel nem életszerű a gyakori újrakenés, ezért javasolt a világos bőrűeknek a magas faktorszám és a sötétebb bőrűeknek az alacsonyabb faktorszám.

3. Mikor lehet napon egy kisbaba/gyerek? + 4. Mivel védjem a bőrét?

6 hónapnál fiatalabb babát ne tegyél ki közvetlen napfénynek, számukra az árnyék az egyetlen megoldás. 6 hónapnál idősebb babáknál legjobb a mechanikai védelem, védd őket megfelelő ruházattal, és szigorúan maradjatok beltérben, amikor legerősebb a sugárzás (11-15 óra között). 6 hónapos kortól már használhatsz fizikai (ásványi) fényvédővel készült naptejet (pl. Nagora napozókrémet) is babád bőrének védelmére.

 

5. Mit nézzek meg a naptej dobozán?

A kémiai fényvédők beavatkoznak a hormonredszer működésébe és allergizálhatnak. Ezért fontos, hogy fizikai fényvédőt válassz kémiai helyett. Ezt legkönnyebben úgy tudod megtenni, ha az alábbi összetevőket elkerülöd a naptejekben: oxybenzone, octinoxate (octylmethoxycinnamate), homosalate. Ha pedig az egyéb összetevőkből is inkább egészségeset választanál, akkor lehetőleg ezek se legyenek benne a választott naptejedben: Petrolatum, Triethanol amine (TEA) , Paraben, Tetrasodium EDTA, PEG...

 

6. Mit tehetek még az extra védelemért?

Léteznek különböző esszenciális olajok, melyek segítségével természetes úton fokozható a fényvédő aktivitás azáltal, hogy 

  • védik a sejteket az UV sugárzás DNS károsító hatásától,
  • serkentik a sejtek természetes védekező reakcióit,
  • valóban képesek az UV sugarak elnyelésére.

Ilyenek a shea vaj, kakaóvaj, homoktövis olaj, jojoba olaj, szezámolaj, stb. Ezen összetevők tökéletesen kiegészítik a fizikai vagy kémiai fényvédő anyagokat, hiszen megnövelik a készítmény napvédő hatását, melyet az SPF faktorszám után egy + jelöléssel jelölnek. Amennyiben egy készítmény csupán sejtszintű védelmet biztosító összetevőket tartalmaz (fizikai és kémiai fényvédőt nem), nem írható rá faktorszám és napozáshoz nem ajánlott, kizárólag napozáshoz szokott bőrre 11 óra előtt és 15 óra után. Az ilyen készítmények tökéletesen megállják a helyüket akkor is, ha kevés időt, nem napozás céljából tartózkodsz a napon, ugyanis rövid távon megelőzik a napégést.

A napsugárzás okozta káros szabad gyökök semlegesítését pedig az antioxidánsok látják el, ezért elengedhetetlen jelenlétük egy jó napvédő készítményben. Továbbá az eszenciális olajokhoz hasonlóan az antioxidánsok is jelentősen növelik a fényvédő hatást. Ezen kívül:

  • lassítják a bőr öregedési folyamatait
  • csökkentik a pigmentfoltok kialakulásának valószínűségét
  • segítik a bőr regenerálódását
  • segítik a sebgyógyulást
  • csökkentik a gyulladásos folyamatok kialakulásának veszélyét

Mivel turbóztuk fel a Nagora naptejeket az extra védelemért és a gyengéd ápolásért?

Úgy fejlesztünk ki, hogy nekünk és a családunknak a legjobb legyen, mert így biztosan neked is a legjobb lesz, ugyanis köztünk a tesztcsoportban megtalálsz mindenkit :) : kisbabát, tinit, felnőttet, hófehér bőrűt és kreolt is.

  • All in 1: nemcsak megvédi a bőröd a káros UV-sugarak 95%-tól (SPF 25), hanem magas antioxidáns és értékes gyógynövény tartalmának köszönhetően ápolja, hidratálja is azt, valamint a sejtek károsodását, idő előtti öregedését is késlelteti.
  • Nem kerül a bőrödre kémiai fényvédő, ami a bőrbe felszívódva napsugárzás hatására felbomlik, és koránt sincs jó hatással a szervezetünkre. Erről bővebben itt olvashatsz.
  • Helyette mikroszemcsés természetes ásványi fényvédővel éri el az UV védelmet, mely alkotóelemei a bőr felszínéről verik vissza a káros sugarakat. Fehér bőrön gyakorlatilag észrevehetetlen, de sötétebb bőrtípusnál is csak halvány opálos réteget képez. Fontos tudnod, hogy az a naptej, ami egyáltalán nem hagy nyomot még sötétebb bőrűeken sem, az vagy kémiai fényvédőt tartalmaz, vagy nanoszemcsés fizikait (tehát olyan apró, hogy bőrön keresztül képes a felszívódásra, így akár a véráramba is bekerülhet).
  • A gyógynövények 5 napvédő nagyágyúja együttesen hatékonyabban védik a bőrödet a káros sugaraktól:
    • A homoktövis és a vadgesztenye erőteljes antioxidánsok, melyek természetes, sejtszintű védelmet biztosítanak a szabadgyökökkel szemben.
    • Ezt egészíti ki a bio körömvirágolaj gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása, valamint a jojoba olaj természetes sejtszintű fényvédelmet biztosító hatása.
    • A nyers kakaóvaj pedig az egyenletes barnulást segíti, de tápláló és anti-aging hatása is számottevő. Így biztos lehetsz benne, hogy a felszín alatt sem fog húzódni és a szomjazni a bőröd (senkinek nem kell bemutatni a túlzott napozás utáni fáradt/húzódó bőr érzését).
  • Az egész család számára biztos, környezettudatos megoldás a kisgyerektől kezdve a nagyszülőkig a világos bőrűektől a sötétebb tónusig. Így nemcsak kevesebb cuccot cipeltek a strandra (a kisgyerekes pontosan tudják miről beszélek – komplett karaván vonul ki nyáron a strandra :D), hanem környezettudatos is. Egyrészről mert nem szennyezi a vizek elővilágát semmilyen vegyszerrel, másrészről mindenki előtt ott a kép, ahogy tavasszal előkerül a több flakon félig lejárt össze-vissza naptej, melyek feléről már azt sem tudjuk melyik évben vettük és a kukában végzi. Most legalább egyet használ mindenki, ami egy szezon alatt általában el is fogy.

 

Sokan kerestek meg ezzel a problémával és sajnos az 5 év alatti gyerekek 10-15%-át, a 19 év alatti korosztály 17,3%-át érinti az ekcéma. Arról, hogy hogyan ismered fel és miként kezelheted az ekcémát, itt olvashatsz

Miért érdemes kipróbálni a Nagora termékeket? Mert:

  • a gyógynövények bizonyított hatásaira építenek
  • kockázatmentes: 60 napos pénzvisszafizetési garanciát kapsz
  • bizalmadat levásárolható pontokkal honoráljuk
  • kiürült tégelyeidet visszaváltjuk és újrahasznosítjuk, mert célunk, hogy veled együtt egy élhetőbb bolygót hagyjunk az unokáinkra

 

Vegán bio naptej

Csak nőknek: Ha érdekelnek a női témák (szépségápolás, tudatos életmód, egészség, nőiség) egy odafigyelő, támogató, inspiráló, tudatos, biztonságos női térben, gyere el a modern fonóba, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz, a Nagora Női Körhöz.

 

Szerző:

Klibán Gréta

 

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!