Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Amit érdemes tudni az egészséges napvédelemről

Gréta
Gréta
2020.04.20 21:19
Amit érdemes tudni az egészséges napvédelemről

Bár a napsugárzás káros hatásaival ma már mindenki tisztában van, ne feledjük el, hogy a napfény éltető erő: nélkülözhetetlen a D-vitamin szintéziséhez, a jó kedélyállapothoz, a csontok megfelelő fejlődéséhez, javítja a sejtek tápanyagellátását és segít a kisebb bőrproblémák orvoslásában. Természetesen ahhoz, hogy a napsütés egészséges hatásait biztonsággal élvezhessük, fontos, hogy tudatosan napozzunk és figyelemmel legyünk az UV sugárzás káros hatásaira is. Emellett érdemes már tavasszal felkészíteni a bőrünket a nyárra, hogy a napsugárzás öröm legyen és ne kellemetlenség. Nézzük hogyan...

Hogyan lesz a bőröd még egészségesebb és ragyogóbb tudatos napozással?

A természetes napbarnított bőr mindenkinek üde, friss megjelenést kölcsönöz, amihez érdemes a következőket megfogadnod:

1. Készítsd elő a bőrödet a napozásra természetesen: fogyassz sok répát, mert a béta-karotin tartalmának köszönhetően szebben/könnyebben barnulsz.

TIPP: Hosszú vékony csíkokra vágva remek nasi, vagy eheted fűszeres joghurtos, padlizsánkrémes vagy bármilyen pástétomhoz „mártogatósként”. A vendégeknek is izgalmasabb rágcsa, mint pl a chips. De sütőpapíron, kis olajjal meglocsolva sütőben sütve köretként is kiváló. Vagy nyugodtan dobd hozzá nyersen a reggeli zöld turmixodhoz is.

 

2. Radírozz: ha napozás előtt leradírozod a bőröd, egyenletesebben fogsz barnulni.  Házilag is készíthetsz testradírt. Vagy ha biztosra mennél és extra kényeztetésre vágysz, válaszd a Nagora Holt-tengeri sós, rózsaszín agyagos testradírját vagy a Kávés puszedli testradírozó szappant.

TIPP: Házilag készített testradírhoz keverd össze a maradék kávézaccot mézzel, olívaolajjal és néhány csepp 100% tisztaságú citrom vagy ylang-ylang illóolajjal.

 

3. Fokozatosan szoktasd a bőröd a napfényhez: itt kiemelten fontos a „kevesebb több” elv, ha nem akarod, hogy hámlás legyen a vége. A biztonságos napozásról szóló blogunkat itt olvashatod. A D-vitamin szintézishez már elég ha napi 15-20 percet tartózkodsz a napon, amit fokozatosan növelhetsz, ha a bőröd már hozzászokott. Így kezdetben a hétvégi kirándulások, egy kis kertimunka vagy mivel már szerencsére hosszabbak a nappalok, egy séta a kellemes délutáni napfényben, nemcsak a bőrödre, hanem a hangulatodra is jó hatással van.

4. Válassz megbízható, hatékony, többfunkciós „okos” natúr naptejet, ami nemcsak véd, hanem ápol is.

Egészséges napozás

Mitől lesz „okos” egy natúr naptej?

  • UV szűrés: azt hiszem ezt nem kell magyarázni.
  • Sejtszintű védelem: a napsugárzás által felszabadított szabadgyökök sejten belüli DNS károsító hatását érdemes semlegesíteni, ha nem vágyunk az idő előtti öregedés élményére.
  • A napoztatott bőrnek fokozott szüksége van hidratálásra, értékes olajokkal táplálásra,
  • napozás után gyulladáscsökkentő bőrnyugtatásra.
  • Többségünknek azt hiszem az anti-aging hatás is jól jönne. ;) 
  • Összetevők, melyek egyenletes, tartós barnulást biztosítanak,
  • az pedig hab a tortán ha egyes hatóanyagok elősegítik a barnulást.
  • És természetesen legyen mentes minden összetevőtől, ami nem odavaló (mint pl. a hagyományos kozmetikumokban használt parabén, kémiai fényvédő szerek - Octinoxate, Oxybenzone stb.). 

Mivel turbóztuk fel a Nagora naptejeket az extra védelemért és a gyengéd ápolásért?

Úgy fejlesztünk ki, hogy nekünk és a családunknak a legjobb legyen, mert így biztosan neked is a legjobb lesz, ugyanis köztünk a tesztcsoportban megtalálsz mindenkit :) : kisbabát, tinit, felnőttet, hófehér bőrűt és kreolt is.

  • All in 1: nemcsak megvédi a bőröd a káros UV-sugarak 95%-tól (SPF 25), hanem magas antioxidáns és értékes gyógynövény tartalmának köszönhetően ápolja, hidratálja is azt, valamint a sejtek károsodását, idő előtti öregedését is késlelteti.
  • Nem kerül a bőrödre kémiai fényvédő, ami a bőrbe felszívódva napsugárzás hatására felbomlik, és koránt sincs jó hatással a szervezetünkre. Erről bővebben itt olvashatsz.
  • Helyette mikroszemcsés természetes ásványi fényvédővel éri el az UV védelmetFizikai fényvédős kézmely alkotóelemei a bőr felszínéről verik vissza a káros sugarakat. Fehér bőrön gyakorlatilag észrevehetetlen, de sötétebb bőrtípusnál is csak halvány opálos réteget képez. Fontos tudnod, hogy az a naptej, ami egyáltalán nem hagy nyomot még sötétebb bőrűeken sem, az vagy kémiai fényvédőt tartalmaz, vagy nanoszemcsés fizikait (tehát olyan apró, hogy bőrön keresztül képes a felszívódásra, így akár a véráramba is bekerülhet).
  • A gyógynövények 5 napvédő nagyágyúja együttesen hatékonyabban védik a bőrödet a káros sugaraktól:
    • A homoktövis és a vadgesztenye erőteljes antioxidánsok, melyek természetes, sejtszintű védelmet biztosítanak a szabadgyökökkel szemben.
    • Ezt egészíti ki a bio körömvirágolaj gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása, valamint a jojoba olaj természetes sejtszintű fényvédelmet biztosító hatása.
    • A nyers kakaóvaj pedig az egyenletes barnulást segíti, de tápláló és anti-aging hatása is számottevő. Így biztos lehetsz benne, hogy a felszín alatt sem fog húzódni és a szomjazni a bőröd (senkinek nem kell bemutatni a túlzott napozás utáni fáradt/húzódó bőr érzését).
  • Az egész család számára biztos, környezettudatos megoldás a kisgyerektől kezdve a nagyszülőkig a világos bőrűektől a sötétebb tónusig. Így nemcsak kevesebb cuccot cipeltek a strandra (a kisgyerekes pontosan tudják miről beszélek – komplett karaván vonul ki nyáron a strandra :D), hanem környezettudatos is. Egyrészről mert nem szennyezi a vizek elővilágát semmilyen vegyszerrel, másrészről mindenki előtt ott a kép, ahogy tavasszal előkerül a több flakon félig lejárt össze-vissza naptej, melyek feléről már azt sem tudjuk melyik évben vettük és a kukában végzi. Most legalább egyet használ mindenki, ami egy szezon alatt általában el is fogy.
JÓ TUDNI: tévhit, hogy a magas faktorszám jobban véd, mivel az csak azt jelenti, hogy tovább tud vele a napon tartózkodni, tehát a világosabb bőrűnek többszer kell kenni, mint a barnább bőrűnek, de hatékonysága ugyanaz.

Mikor melyiket használjam?

 

Miért érdemes kipróbálni a Nagora termékeket? Mert:

  • a gyógynövények bizonyított hatásaira építenek
  • kockázatmentes: 60 napos pénzvisszafizetési garanciát kapsz
  • bizalmadat levásárolható pontokkal honoráljuk
  • kiürült tégelyeidet visszaváltjuk és újrahasznosítjuk, mert célunk, hogy veled együtt egy élhetőbb bolygót hagyjunk az unokáinkra

 

Csak nőknek: Ha érdekelnek a női témák (szépségápolás, tudatos életmód, egészség, nőiség) egy odafigyelő, támogató, inspiráló, tudatos, biztonságos női térben, gyere el a modern fonóba, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz, a Nagora Női Körhöz.

 

Szerző:

Klibán Gréta

 

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!