A frissen sült ropogós kenyér, egy tavaszi cseresznyéskert virágzása vagy egy frissítő nyári zápor semmihez sem fogható érzése, illata és tökéletessége inspirál minket, mikor megalkotjuk a nagora natúrkozmetikumokat. A természet, a gyógynövények és az élet csodái iránt érzett szenvedélyünk és törődésünk miatt ragaszkodunk ahhoz, hogy a krémeink mindig frissen készüljenek és jussanak el hozzád. A csomagolás során pedig, ahol lehet, újrahasznosítható anyagokat használunk.

 

50 gyógynövény és más semmi

A bőrtípusodnak megfelelő arclemosók, arckrémek, kéz- és testápolók kizárólag gyógynövényekből, tanúsított BIO és 100% natúr alapanyagokból készülnek. Minden felhasznált alapanyagunk megfelel a rendkívül szigorú német BDIH (COSMOS) (gyógyszer-, reform áru-, élelmiszerkiegészítők- és testápolók előállítása területén működő Német Ipari és Kereskedelmi Vállalkozások Szövetsége) natúrkozmetikumokra vonatkozó előírásainak. 

Ökológiai gazdaságból származó alapanyagaink egy része BDIH (COSMOS), ECOCERT által tanúsított.

Legtöbb termékünk vegán, ezt az összetevőknél jeleztük. Állati összetevők közül kizárólag méhviaszt, mézet és kecsektejet használunk.

 

    

A legtöbb általunk használt növényi olaj és zsír hidegen sajtolt és finomítatlan, azaz semmilyen kémiai módosításon nem esnek át és így tartalmazzák az értékes, tápláló vitaminokat és zsírkísérő anyagokat is. Finomított olajokat kizárólag a fürdő termékeink esetében alkalmazunk, ahol nem indokolt a finomítatlan olajok jelenléte. Alapanyagaink kiválasztásánál mindig az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származókat részesítjük előnyben, így a használt összetevők nagy része bio. Krémeink elkészítéséhez 100% tisztaságú bio virágvizeket, vízgőzdesztillácóval nyert valódi hidrolátumokat, az illóolajat is tartalmazó teljes értékű párlatokat használunk. A termékek illatanyag mentesek vagy kizárólag a növényből kinyert, hígítatlan, 100%-os tisztaságú, főként bio illóolajokkal illatosítjuk őket.

Az egyes használt alapanyagokról bővebben itt olvashatsz.

Készítményeink garantáltan nem tartalmaznak káros anyagot:

kőolaj-származékot szintetikus színezéket
parabént szintetikus illatanyagot
szilikont állati eredetű anyagokat (kivéve méhviasz)
polietilén-glikolt (PEG) veszélyes emulgeátorokat
génmódosított anyagot káros szulfátokat

 

A nagora koncepció - bőröd fellélegzik

A nagora natúrkozmetikumok megalkotásánál azt tartjuk szem előtt, hogy minden összetevő bőröd természetes funkcióit támogassa és segítse azt védelmi feladatainak ellátásában. Az értékes, finomítatlan bio növényi olajok és zsírok, a 100%-os tisztaságú virágvizek, gyógynövényes vizek és növényi kivonatok támogatják bőröd védekezőképességét, segítik bőröd hidrolipid egyensúlyának fenntartását, regenerálását. Ezáltal csökken a párolgás általi vízvesztés, nő a mélyebb rétegek víztartalma, így segítheted bőröd rugalmasságának megőrzését.

Megszabadulhatsz a bőrproblémáidtól, mert a bőröd barrier rétegének megerősítésével + egészséges és értékes, 100% natúr, minősített BIO alapanyagokkal megadod bőrödnek pontosan azt, amire szüksége van természetes működéséhez.

A krémek nem képeznek olajos filmréteget a bőr felszínén és nem tömítik el a pórusokat. Nem csak zsír-, hanem vízbázissal is készülnek, így egyszerre állítják helyre a bőr zsírsavkészletét, hidratálják bőrünket és így a vízoldékony hatóanyagokat is tartalmazzák.

Tapasztalataink szerint, amint elkezdesz bio és natúr kozmetikumokat használni, a bőröd fellélegzik és elindul több hónapig tartó tisztulása. Bőröd lassan újra el tudja látni feladatát, a védelmedet, egészséged megóvását.

 

A nagora termékei nem az örökké fiatal bőrt hirdetik, hanem hogy méltósággal, büszkén fogadjuk el korunkat, előzzük meg bőrünk idő előtti öregedését és adjunk meg testünknek a természet kincseit, melyeknek köszönhetően mindig ragyogni tudunk.

 

Étkezz egészségesen, mozogj sokat, tápláld a bőröd a természet ajándékával és a tested ezt meghálálja! Mosolyogj, mondj hálát hogy élsz, az arcod minden vonala egy emlék, amitől több vagy!

 

Eltarthatóság

A nagora natúrkozmetikumokat frissen készítjük, így biztosítható, hogy a krémeid valóban frissen kerüljenek a bőrödre. Ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy olyan, kiváló minőségű, teljes értékű tápanyagokat tudunk felhasználni natúrkozmetikumaink készítéséhez, melyeket a kevésbé eltartható tulajdonságuk miatt a kereskedelem száműzött termékeiből. Ezzel is az a célunk, hogy bőröd valóban a legjobbat kapja, és kozmetikumaiddal semmilyen káros anyagot ne vigyél be a szervezetedbe.

Az emulziós krémeink természetazonos tartósítószerrel kerülnek tartósításra, így nem csak maximálisan bőrbarátok, hanem ez az eljárás a fent említett BDIH natúrkozmetikum követelményeinek is megfelel, és airless tégelyeinkben 6-18 hónapos eltarthatóságot nyújt. Az ajakápolók, a testradír, a popsikrém és a fürdetőkrém tartósítószer mentesek és 8-12 hónapig eltarthatók.

 

Gyártás

Termékeink nagy tisztaságú, ÁNTSZ engedéllyel rendelkező, higiénikus műhelyben készülnek.

 

Kézzel

Figyelem! Minden termékünket különös gondossággal, nagy odafigyeléssel, kézzel készítjük. Minden nagora tégelybe a sok földi jó mellett egy csipetnyit a szívünkből, lelkünkből is beleteszünk. A használata közben és után érzett örömért és háláért garanciát vállalunk!

Minden egyes natúrkozmetikumot sok-sok kísérletezés során tökélyre csiszolt recept alapján készítünk el, ennek ellenére - mivel természetes anyagokat használunk - a krémek nem úgy fognak kinézni mintha a gyártósorról érkeznének. Ez a krémek minőségét nem befolyásolja, csekély eltérés lehet színben, illatban, pont úgy, mint például a kézzel készített agyagedények esetében.

 

Vegán és állatkísérlet mentes

Termékeinket nem teszteljük állatokon és legtöbb termékünk vegán. Állatok által előállított anyagokat tartalmaz néhány készítményünk, ilyenek pl. a méhviasz, a kecsketej és a méz.

Magunk készítjük a termékeket az 1223/2009 EK rendelet előírásait betartva, így állati tesztelésre nincs szükség. Több okból sem, hiszen a Termékinformációs Dokumentáció részét képező Biztonsági Jelentés az összetevők külön és együtt vett hatásait vizsgálja szigorú biológiai, vegyészeti számításokkal alátámasztva. Mindemellett az összetevők beszerzésekor szigorú követelményeinknek megfelelően minden összetevőt, hatóanyagot Minőségi Bizonyítvánnyal és Biztonsági Adatlappal ellátva vásárolunk, állatkísérletmentes EU forrásból. Továbbá minden esetben készül mikrobiológiai vizsgálat, valamint stabilitási vizsgálat melyeket független minősítő laboratóriumok végeznek méréssel. Ezen kívül a "humán vizsgálatokra", melyek során a termékek személyes eredményességét vizsgáljuk, családtagjaink, barátaink és az önként jelentkező törzsvásárlóink körében kerül sor. :)


Csomagolás

A természet adományaiból frissen elkészített natúrkozmetikumaid egy részét biztonságos műanyagból készült airless (levegő nélküli) tégelyekben kapod. Ennek előnyei, hogy:

  • a krém nem érintkezik levegővel, tehát a tégely védi az összetevőket az oxidációtól, így a finomítatlan összetevők, hatóanyagok tovább frissek maradnak, megnő a krémek eltarthatósága
  • nem kell kézzel belenyúlnod a krémbe, mint a hagyományos tégelyeknél, így a kezünkről nem kerül bele semmilyen szennyeződés, baktérium
  • praktikus (utazáshoz is), könnyű használat – ha felborul, nem folyik a krém a tégely tetejére és nem kell rázogatnod, hogy újra a tégely alján legyen és biztosan nem ömlik ki a táskádban sem
  • könnyű adagolás, egész pici mennyiséget is ki tudsz nyomni
  • mindet elhasználhatod, hiszen a vákuum segítségével az összes krémet ki tudod nyomni
  • műanyag, mégsem káros: PP, HDPE típusú műanyagokat használunk – a kutatások alapján ezekből nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok a krémekbe

 

Amíg rá nem találtunk ezekre a biztonságos airless tégelyekre, üveg tégelybe tettük kozmetikumainkat, hogy biztosan semmilyen káros anyag ne oldódjon ki a tégelyekből és ne kerülhessen a krémbe. Sajnos a nem biztonságos műanyagokból sok káros, a szervezetünkre veszélyes anyag is kioldódhat és ezt szerettük volna elkerülni. Épp ezért találhatsz még néhány nagora kozmetikumot most is üveg tégelyben. Sokmindent mérlegre tettünk, és néhány terméknél úgy döntöttünk, hogy a legjobb, ha megtartjuk az üveg tégelyt, legalábbis egyelőre. Másrészt az üvegeket háztartásodban is újrahasznosíthatod, nézd meg hogyan. Ezzel is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nagora termékek megalkotásakor mindig az egészséges és természetközeli megoldásokat keressük.

Környezettudatosság - visszaváltjuk a tégelyeket

Fontos számunkra a környezettudatosság és az ökológiai lábnyomunk csökkentése, így a Nagora tégelyeket újrahasznosítjuk.

Hozd vissza a Nagora kozmetikumaid üveg és műanyag airless tégelyeit, valamint műanyag flakonjait (az alu tégelyeket dobd a fém kukákba) elöblítve a Pöti showroomba (1137 Budapest, Pozsonyi út 28.) keddtől péntekig 10.00 és 16.00 óra között és vigyázz a Földünkre te is.

5 db tégely esetén 250 Ft értékű kupont kapsz, melyet a következő rendelésed során levásárolhatsz.

Nem Budapesten élsz? Sebaj, biztos te is jársz évente 1-2x a fővárosban. Gyűjtögesd a tégelyeket és amikor erre jársz, dobd be őket a Pötibe.

 

Kiszállítás

Frissen elkészített natúrkozmetikumaidat a GLS futárszolgálat viszi az általad megadott belföldi szállítási címre.

Természetes megoldás

Olyan sok manapság a civilizált élettel járó elkerülhetetlen környezeti ártalom, tudjuk, hogy sokszor embertpróbáló és túlzottan időigényes beszerezni a minőségi ételeket, környezetbarát termékeket, így reméljük, hogy legalább a természetes bőrápolásban segítségedre lehetünk, és a bőrödnek leginkább megfelelő natúr kozmetikumaidat mi készíthetjük el.

Mi azt valljuk, hogy bár minden ártalmat elkerülni sajnos lehetetlen, de azt amit tudunk, igenis kerüljük el. Keressük a természetes, és a természetnek is jó megoldásokat, a szívvel-lélekkel, odafigyeléssel készített termékeket, a tisztességes kereskedőket!