Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

A TÖRTÉNETÜNK

Szeretettel köszöntünk a nagora világában!

 

Klibán Gréta  Klibán Gréta

Természetgyógyász fitoterapeuta, a gyógynövények szerelmese, 3 gyermek anyukája.

 

"A történetem nagyon prózaian kezdődött 8 éve: az első gyermekem ekcémás volt és gyógyszeripari múltammal nem találtam számára megfelelő, vegyszermentes kozmetikumot. Innen pedig egyenes út vezetett a teljes életmódváltáshoz, ami mostanra családi-baráti vállakozássá nőtte ki magát. A Nagora igazi szerelemprojekt a gyerekek mellett: több, mint 60 gyógynövénnyel dolgozunk, több ezer problémás bőrű (kombinált-, zsíros bőr, seborrhea, ekcéma, akné stb.) embernek segítettünk és még rengeteg ötletünk van."

   

Prokaj BeaProkaj Bea

Közgazdász, egy nagylány anyukája, aki töretlenül hiszi, hogy az élet egy csoda

 

"Grétával, az egyik legjobb barátnőmmel, 25 éve az egyetemen ismerkedtünk meg. Azóta családot alapítottunk, dolgoztunk az üzleti életben, együtt kerestük a választ az élet nagy kérdéseire. Mindig azt éreztük, hogy több van a világban, bennünk, mint amit látunk és hogy szeretnénk valami olyat alkotni, adni, ami közelebb viszi az embereket a természethez, az élet megismeréséhez. Ez egy olyan mélyen gyökerező hitvallás, aminek kézzel fogható eredménye a Nagora natúrkozmetikumok, ám ami mögötte van, az sokkal több. Az élet és a természet szeretete, amit így adunk át nektek: az ősi népi gyógyászat és kultúra ötvözése a modern technológiával, világgal."

 Nagora nő

 

A Nagora számunkra nemcsak egy munkahely, hanem olyan szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megtaláltuk benne az életfeladatunkat és szenvedélyünket.

Nőként nem egyszerű fenntartani az egyensúlyt a család és vállakozás közt, ezt csak őszinte lelkesedéssel, hittel és tudatos belső munkával lehet megcsinálni (és persze támogató férfiakkal ;)). Ezért is tartjuk fontosnak, hogy megmutassuk, hogyan lehet lelassulni és összekapcsolódni a természettel a mai modern, rohanó világunkban.

Kívánjuk, hogy Ti is ilyen szerencsések legyetek és megvalósítsátok az álmotokat.

  

Miért a Nagora?

 

21. századi nő és a természetes megoldás

 

Olyan sok manapság a civilizált élettel járó elkerülhetetlen környezeti ártalom, tudjuk, hogy sokszor embertpróbáló és túlzottan időigényes beszerezni a minőségi ételeket, környezetbarát termékeket, így reméljük, hogy legalább a természetes bőrápolásban segítségedre lehetünk, és a bőrödnek leginkább megfelelő natúr kozmetikumaidat mi készíthetjük el.

Azt valljuk, hogy bár minden ártalmat elkerülni sajnos lehetetlen, de azt amit tudunk, igenis kerüljük el.

 

A nagora koncepció - bőröd fellélegzik

Nagora microbiome-friendly kozmetikumok: nem célunk hogy felesleges termékekkel halmozzunk el, fejlesztéseink a természetes bőrfunkciók helyreállítását és támogatását célozzák. Nem célunk hogy szárítsuk a bőrödet, csak azért hogy minél több terméket vásárolj, sőt kevesebb testápoló termékre lesz szükséged, mivel a bőröd hosszú távon újra természetesen fog majd működni.

 

A természet és élet iránt érzett szenvedélyünk inspirálta a 60+ gyógynövénnyel készült natúrkozmetikumainkat, melyek megalkotásánál azt tartjuk szem előtt, hogy minden összetevő bőröd természetes funkcióit támogassa és segítse azt védelmi feladatainak ellátásában. Az értékes, finomítatlan bio növényi olajok és zsírok, a 100%-os tisztaságú bio virágvizek, hidrolátumok és növényi kivonatok támogatják bőröd védekezőképességét, segítik bőröd hidrolipid egyensúlyának fenntartását, regenerálását. Ezáltal csökken a párolgás általi vízvesztés, nő a mélyebb rétegek víztartalma, így segítheted bőröd rugalmasságának megőrzését és megoldódhatnak régóta húzódó bőrproblémáid.

 

Amit tudunk alapanyagot hazai őstermelőktől szerezzük, be pl. Szomódi Levendulás Józsitól, a szappanjainkat pedig Judit készíti, aki saját maga termeszti és macerálja gyógynövényeit egy dunántúli kis önellátó közösségben. Ezzel nemcsak hazai kézműves társainkat segítjük, hanem ökológiai lábnyomunkat is jelentősen csökkentjük. Ezen kívül fontos missziónk, hogy egy női közösséget szervezünk, a Nagora Női Kör - mindennapi tudatosság a modern fonóban-t, ahol segítjük egymást a mindennapokban és a tudatos életmódban.

 Szomódi Levendulás

Nemcsak őshonos, a népgyógyászat által elismert és sokat használt magyar, hanem izgalmas távoli gyógynövények gyógyító, erősítő, szépítő erejét bőrápoló szerekben keltjük életre azért, hogy Te természetesen szép, tiszta és önmagad lehessél.

 

Mi gondoskodunk bőröd szépségéről és egészségéről, hogy Te a saját feladataiddal törődhess/hogy azt az időt, amit a számodra tökéletes bőrápoló termékek megkeresésére fordítanál, magadra fordíthasd.

 

A nagora termékei nem az örökké fiatal bőrt hirdetik, hanem hogy méltósággal, büszkén fogadjuk el korunkat, előzzük meg bőrünk idő előtti öregedését és adjunk meg testünknek a természet kincseit, melyeknek köszönhetően mindig ragyogni tudunk.

 

A nagora segít a nőknek tudatosabbá válni a bőrüket illetően. Hisszük, hogy minden nőnek jár a szép és egészséges bőr, ezért első lépésként ingyenesen online bőrtípustesztünk segítségével megállapítjuk a helyes bőrtípusodat, megtanítjuk hogy milyen összetevőket érdemes elkerülni a kozmetikumokban és helyettük mit használni. A bőrípusteszt kitöltését követően elküldjük személyre szabott szépséggyógynövényeid listáját is. Nálunk minden terméknek lelke van hiszen mindegyik élő anyag, a természet legjavát kapod, egy nagora tégelybe zárva.

ingyenes bőrtípusteszt

Climate Smart kozmetikumok


A nagora büszke arra, hogy már több, mint 6 éve fenntartható, CLIMATE SMART kozmetikumokkal tesz a bőrötök szépségéért és egészségéért:

 • 100% magyar termékek (a receptúra megalkotásától a kiszállításig), így ökológiai lábnyomodat is minimalizálod
 • az összetevők fenntartható, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak
 • nincs másodlagos csomagolás a termékeknél, a címkéink, dobozaink lebomló papírból készülnek és szelektíven gyűjthetőek
 • nem használunk papírt a megrendelések rögzítéséhez és a számlákhoz sem
 • microbiome-friendly termékek: nem célunk hogy felesleges termékekkel halmozzunk el, fejlesztéseink a természetes bőrfunkciók helyreállítását és támogatását célozzák, nem célunk hogy szárítsuk a bőrödet, csak azért hogy minél több terméket vásárolj, sőt kevesebb testápoló termékre lesz szükséged, mivel a bőröd hosszú távon újra természetesen fog majd működni
 • zöld manufaktúra: környezettudatos energiafelhasználás, amit tudunk alapanyagot, helyi kistermelőktől szerezzük be, a gyártás során különösen odafigyelünk, hogy óvjuk környezetünket, a lehető legkevesebb hulladékot termeljük, nem használunk káros alapanyagokat, amik terhelik a Földet, illetve újrahasználható termékeket (mosható arclemosó korong) is kínálunk
 • edukációs felelősségvállalás: kommunikációnkban is fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, ehhez konkrét tippekkel is szolgálunk írásainkban, hírleveleinkben (itt iratkozhatsz fel).

Hogyan garantáljuk számodra az egészségesen ragyogó bőrt?

 

Amire igent mondunk:

 • világszerte elérhető legjobb összetevők, annak költségére való tekintet nélkül
 • magas bioaktívhatóanyagtartalom
 • évezredes orvosláson, népgyógyászati tapasztalatokon alapuló gyógynövényszelekció
 • 100% natúralkotóelem (amit lehet, bio tanúsítvánnyal szerzünk be)
 • 98% vegán
 • előnyben részesített, hazai termelők, beszállítók
 • környezetbarát, etikus gyártási, csomagolási folyamatok

 

Amire nemet mondunk:

 • értéktelen hozzáadott anyagok: pl. volumennövelők, adalékok, szintetikus színezékek/illatanyagok
 • biohasznosságot csökkentő vegyi eljárások, finomítási folyamatok
 • népszerű, ámde egészségtelen kozmetikai anyagok: kőolaj-származék, parabén, szilikon, polietilén-glikol (PEG), veszélyes emulgeátorok, káros szulfátok (SLS, SLES,..), stb.
 • természetes élővilág szenvedését, pusztulását eredményező iparágak alapanyagai: pl. pálmaolaj, állati eredetű anyagok
 • állatkísérletek

 

..és még valami. Tudjuk, hogy az online tér kevéssé alkalmas a Nagora krémek tápláló, gyógyító élményényének, kellemes, gyors felszívódású állagának és természetes illatvarázsának közvetítésére, ezért pénzvisszafizetési garanciát vállalunk minden termékünkre. És mivel biztosak vagyunk benne hogy nem fogsz csalódni, egyedülálló módon 60 napra növeltük azt az időablakot, amíg kérdés nélkül visszakapod a pénzed.

Tapasztalataink szerint, amint elkezdesz bio és natúr kozmetikumokat használni, a bőröd fellélegzik és elindul több hónapig tartó tisztulása. Bőröd lassan újra el tudja látni feladatát, a védelmedet, egészséged megóvását.

 

100% natúrkozmetikumok

Mit ad neked a Nagora?

 

60+ gyógynövény és bioaktív hatóanyagok

A bőrtípusodnak megfelelő arclemosók, arckrémek, kéz- és testápolók kizárólag gyógynövényekből, tanúsított BIO és 100% natúr alapanyagokból készülnek. Minden felhasznált alapanyagunk megfelel a rendkívül szigorú német BDIH (COSMOS) (gyógyszer-, reform áru-, élelmiszerkiegészítők- és testápolók előállítása területén működő Német Ipari és Kereskedelmi Vállalkozások Szövetsége) natúrkozmetikumokra vonatkozó előírásainak. 

 

Készítményeink garantáltan nem tartalmaznak káros anyagot:

kőolajszármazékot

szintetikus színezéket

parabént

szintetikus illatanyagot

szilikont

formaldehidet és egyéb káros tartósítószereket

polietilén-glikolt (PEG)

veszélyes emulgeátorokat

génmódosított anyagot

káros szulfátokat (SLS, SLES, stb)

alumínium származékot

kémiai fényvédőszereket

 

Eltarthatóság

A nagora natúrkozmetikumokat frissen készítjük, így biztosítható, hogy a krémeid valóban frissen kerüljenek a bőrödre. Ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy olyan, kiváló minőségű, teljes értékű tápanyagokat tudunk felhasználni natúrkozmetikumaink készítéséhez, melyeket a kevésbé eltartható tulajdonságuk miatt a kereskedelem száműzött termékeiből. Ezzel is az a célunk, hogy bőröd valóban a legjobbat kapja, és kozmetikumaiddal semmilyen káros anyagot ne vigyél be a szervezetedbe.

Az emulziós krémeink természetazonos tartósítószerrel kerülnek tartósításra, így nem csak maximálisan bőrbarátok, hanem ez az eljárás a fent említett BDIH natúrkozmetikum követelményeinek is megfelel, és airless tégelyeinkben 8-18 hónapos eltarthatóságot nyújt. 

 

Gyártás

Termékeink nagy tisztaságú, ÁNTSZ engedéllyel rendelkező, higiénikus műhelyben készülnek.

 

Kézzel 

Figyelem! Minden termékünket különös gondossággal, nagy odafigyeléssel, kézzel készítjük. Minden nagora tégelybe a sok földi jó mellett egy csipetnyit a szívünkből, lelkünkből is beleteszünk. A használata közben és után érzett örömért és háláért garanciát vállalunk!

 

Minden egyes natúrkozmetikumot sok-sok kísérletezés során tökélyre csiszolt recept alapján készítünk el, ennek ellenére - mivel természetes anyagokat használunk - a krémek nem úgy fognak kinézni mintha a gyártósorról érkeznének. Ez a krémek minőségét nem befolyásolja, csekély eltérés lehet színben, illatban, pont úgy, mint például a kézzel készített agyagedények esetében.

 Vegan kozmetikum

 

Vegán és állatkísérlet mentes 

Termékeinket nem teszteljük állatokon és legtöbb termékünk vegán. Állatok által előállított anyagokat tartalmaz néhány készítményünk, ilyenek pl. a méhviasz, a kecsketej és a méz.

Magunk készítjük a termékeket az 1223/2009 EK rendelet előírásait betartva, így állati tesztelésre nincs szükség. Több okból sem, hiszen a Termékinformációs Dokumentáció részét képező Biztonsági Jelentés az összetevők külön és együtt vett hatásait vizsgálja szigorú biológiai, vegyészeti számításokkal alátámasztva. Mindemellett az összetevők beszerzésekor szigorú követelményeinknek megfelelően minden összetevőt, hatóanyagot Minőségi Bizonyítvánnyal és Biztonsági Adatlappal ellátva vásárolunk, állatkísérletmentes EU forrásból. Továbbá minden esetben készül mikrobiológiai vizsgálat, valamint stabilitási vizsgálat melyeket független minősítő laboratóriumok végeznek méréssel. Ezen kívül a "humán vizsgálatokra", melyek során a termékek személyes eredményességét vizsgáljuk, családtagjaink, barátaink és az önként jelentkező törzsvásárlóink körében kerül sor. :)


Csomagolás

A természet adományaiból frissen elkészített natúrkozmetikumaid egy részét biztonságos műanyagból készült airless (levegő nélküli) tégelyekben kapod. Ennek előnyei, hogy:

 • a krém nem érintkezik levegővel, tehát a tégely védi az összetevőket az oxidációtól, így a finomítatlan összetevők, hatóanyagok tovább frissek maradnak, megnő a krémek eltarthatósága
 • nem kell kézzel belenyúlnod a krémbe, mint a hagyományos tégelyeknél, így a kezünkről nem kerül bele semmilyen szennyeződés, baktérium
 • praktikus (utazáshoz is), könnyű használat – ha felborul, nem folyik a krém a tégely tetejére és nem kell rázogatnod, hogy újra a tégely alján legyen és biztosan nem ömlik ki a táskádban sem
 • könnyű adagolás, egész pici mennyiséget is ki tudsz nyomni
 • mindet elhasználhatod, hiszen a vákuum segítségével az összes krémet ki tudod nyomni
 • műanyag, mégsem káros: PP, HDPE típusú műanyagokat használunk – a kutatások alapján ezekből nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok a krémekbe

 

Amíg rá nem találtunk ezekre a biztonságos airless tégelyekre, üveg tégelybe tettük kozmetikumainkat, hogy biztosan semmilyen káros anyag ne oldódjon ki a tégelyekből és ne kerülhessen a krémbe. Sajnos a nem biztonságos műanyagokból sok káros, a szervezetünkre veszélyes anyag is kioldódhat és ezt szerettük volna elkerülni. Épp ezért találhatsz még néhány nagora kozmetikumot most is üveg tégelyben. Sokmindent mérlegre tettünk, és néhány terméknél úgy döntöttünk, hogy a legjobb, ha megtartjuk az üveg tégelyt, legalábbis egyelőre. Másrészt az üvegeket háztartásodban is újrahasznosíthatod, nézd meg hogyan. Ezzel is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a nagora termékek megalkotásakor mindig az egészséges és természetközeli megoldásokat keressük.