Blog

2019.07.01 14:15
Gréta
Gréta
Mitesszerek kezelése hatékonyan

Ugye volt, hogy Te is találtál már apró, zavaró, fekete vagy fehér pöttyöket az arcodon? De mik is ezek pontosan, miért alakulnak ki és mit tegyél ellenük? Íme!

Az emberek 80%-a totál félrekezeli saját bőrét. Veled mi a helyzet?

Miért van az, hogy 100-ból 80 ember legjobb szándéka ellenére is félrekezeli a saját bőrét? A válasz pofonegyszerű: a legtöbben nem fordítanak elegendő figyelmet arra, hogy pontosan megismerjék a bőrük típusát.

Van 5 perced rá? Gyere, mutatom!

Bemutatkozik a Nagora csapat új tagja, Kávai Viki

Szia! Kávai Viki vagyok, elsősorban olyan rendezvényeken fogsz velem találkozni, ahol a Nagora termékek megjelennek. Szeretek az emberekkel találkozni, beszélgetni és megismerni, hogy kinek milyen útja vezetett hozzánk, mi volt vagy mi lesz az ő Nagora története.

Mondhatnánk, hogy az én történetem egy véletlennek volt köszönhető, de tudjuk, hogy véletlenek nem léteznek. Főleg nem ennyi egymás után, ami velem megtörtént.

Napozás tudatosan: fizikai és kémiai fényvédő krémek összehasonlítása

A nyár már a küszöbünkön kopogtat, itt az ideje tehát felkészülni a megfelelő, és nem mellesleg egészséges fényvédelemre. De melyik típusú krém milyen hatással is van a bőrödre? Mennyire számít, mit is kensz magadra– vagy éppen a gyermekedre?

6 fontos kérdés, ha gyerekkel készülsz napra menni

Nagyon sok kérdést kapunk szülőktől / leendő szülőktől / nagyszülőktől vásárokon vagy üzenetben arról, hogy hogyan védjétek nyáron a kicsik és nagyobbak bőrét, milyen naptej használható, illetve hogy mit lehet és mit nem, mikor, meddig stb. Úgyhogy összeszedtük nektek.

 

Amit érdemes tudni az egészséges napvédelemről

Bár a napsugárzás káros hatásaival ma már mindenki tisztában van, ne feledjük el, hogy a napfény éltető erő: nélkülözhetetlen a D-vitamin szintéziséhez, a jó kedélyállapothoz, a csontok megfelelő fejlődéséhez, javítja a sejtek tápanyagellátását és segít a kisebb bőrproblémák orvoslásában. Természetesen ahhoz, hogy a napsütés egészséges hatásait biztonsággal élvezhessük, fontos, hogy tudatosan napozzunk és figyelemmel legyünk az UV sugárzás káros hatásaira is. Emellett érdemes már tavasszal felkészíteni a bőrünket a nyárra, hogy a napsugárzás öröm legyen és ne kellemetlenség. Nézzük hogyan...

 

2019.04.04 21:10
Gréta
Gréta
Lehet hatékony egy natúr dezodor?

Lehet hatékony egy natúr dezodor? Utánajártunk … Tévhitek és amiket nem tudtál a dezodorodról.

Tippek a „zöldséghez” – azaz hogyan tehetünk a Földünkért

Tippek a „zöldséghez” – azaz hogyan tehetünk a Földünkért – minden apró tett számít ám!

Az ötleteket összegyűjtötte: Bálint Icus -  a Nagora által a facebook-on indult 21 nap a bolygóért (#21napabolygoert) kihívás hozzászólásai alapján.

Fogadjátok sok szeretettel!

2019.01.23 16:31
Gréta
Gréta
Tényleg szárít a szappan?

Szappan vagy tusfürdő?

Tényleg szárít a szappan? Szappan ekcémás bőrre?

Tévhitek és amiket nem tudtál a kézműves szappanokról.

Hulladék újrahasznosítás: tévhitek és konkrét megoldások

Jelenleg Magyarországon évente több, mint 2 milliárd tonna lakossági hulladék termelődik és a becslések szerint 2050-re ez a szám 3,4 milliárd tonnára nő. Ami viszont még megdöbbentőbb, hogy csak a hulladék kb. 10%-át gyűjtjük szelektíven és ennek is csak egy része hasznosítható újra.

 

Egészségesebb a tengeri só vagy csak újabb divatőrület?

Só nélkül nincs élet. A só testünk szerves része, vérünk és könnyeink egyaránt 1 százalékos sóoldatok, de a só megtalálható a magzatvízben is. Ha sófogyasztásról van szó, a kulcs, mint az élet minden területén, itt is mértékletesség. A WHO ajánlása szerint maximum napi 5g, azaz kb. 1 teáskanálnyi só fogyasztása egészséges.

Bevásárlólista vegyszermentes háztartáshoz

Odafigyelsz az étrendedre, az életmódodra, a kozmetikumaidra. Tiszta étrend, tiszta élet, de vajon az otthonod is természetesen tiszta? A háztartásodban használt tisztítószerek éppúgy hatással lehetnek az egészségedre, a családod egészségére, mint a mindennapi gyorskaja vagy a károsanyagok a kozmetikumaidban.

A vegyszermentes, egészség- és környezetbarát háztartás fenntartása egyszerűbb, mint hinnéd. Az igazi jó hírem pedig az, hogy ráadásul sokkal olcsóbb is, mint a modern tisztítószerek, így végső soron a pénztárcádat is kíméli.

7 gyakorlati tanács újévi fogadalom helyett

Tény, hogy ha nem tanulunk a hibáinkból és mindig mindent ugyanúgy csinálunk, akkor vajmi kevés esélyünk van arra, hogy az életünben pozitív változás áll be. Nem hiszem, hogy emberek millióinak életét változtatták meg az újévi fogadalmak, de talán nem véletlen, hogy az évnek erre az időszakára (legalábbis az európai kultúrkörben) úgy tekintünk, mint egy új kezdetre. 

Mentsd meg a bolygót!A WWF szakértői szerint az emberiség jövőjét az dönti el, hogy mit (nem) teszünk meg a mai nap és 2020 közötti időszakban! Hangsúlyozzák: ahhoz, hogy sikerüljön elérni a célt, fontos, hogy saját szintjén minél több ember hozzájáruljon.

Nagora bőrápoló szertartás"A bőr természeténél fogva képes gondoskodni magáról. Ápolásra csak akkor szorul, ha működésében zavar keletkezik. Ezért mindössze annyi a feladatunk, hogy támogassuk a bőr munkáját. Minden egyébről gondoskodik a természet." Gabriela Nedoma

Ezt a rövid, ámde hatásos nagora szeánszot szeretnénk megosztani veled, hogy minden reggeled derűsen, önbizalommal és tettvággyal telve, 100% natúran induljon.

hála challenge

Te mit hallgatsz szívesebben? 

Panaszkodást vagy hálát? :)

Fogadd el kihívásunkat és tedd szebbé a mindennapjaid!

A Pannonhalmi levendulás és gyógynövénykertben jártunk

Tavalyi bükkszentkereszti gyógynövényes tanulmányainkat tovább mélyítendő idén a Pannonhalmi levendulás- és gyógynövénykertet látogattuk meg, ahol 3 tartalmas napot töltöttünk.

 Sok élménnyel és tervvel gazdagodva tértünk haza, és újonnan szerzett tudásunkat már a vegyes és zsíros bőrre készülő termékeink bevezetésénél is hasznosítjuk.

2017.06.11 00:08
Gondos és aggódó anyukaként megpróbáljuk megteremteni az egészséges környezetet babánk számára, hogy megfelelően fejlődhessen.

Baba bőrre veszélyes anyagok

A baba bőre úgy tökéletes, ahogy van. Ideális esetben nem kellene kenegetni, olajozni, krémezni… DE! A XXI. században nem tudjuk kikerülni a környezeti ártalmak legnagyobb részét és ez sajnos a babákra is igaz.

Kozmetikai csomagolóanyagok veszélyei

Gondolkodtál már azon, hogy miért fontos az élelmiszerek/ kozmetikumok csomagolóanyaga, technológiája? Tudtad, hogy a 2017-ben forgalomban lévő csomagolóanyagok közt is van egészségre veszélyes, sőt mérgező? Ebben szeretnénk neked segítséget nyújtani röviden, érthetően.

Endometriózis? Gyerekvállalási nehézség? Pajzsmirigy problémák? Felborult hormonháztartás?

Ma már szinte népbetegségnek számítanak a hormonháztartás egyensúlyának megbomlásával összefüggő női megbetegedések. Összeszedtük melyek azok a veszélyes anyagok, melyek beavatkoznak a hormonrendszer működésébe, mert ösztrogénszerűen viselkednek.

Magyar termelők, kézművesek

Te ismered a pékedet? A zöldségest akinél vásárolsz? Mi már egy ideje gyűjtjük a megbízható termelőket és kézműveseket. Most közülük szeretnénk hármat bemutatni, akiket személyesen is ismerünk és akikben megbízunk.

Nagora támogatás a nehéz sorsú családoknak

Ahogy ígértük, megosztjuk veletek a közösen összegyűjtött adomány sorsát. Ismerjétek meg a nehéz sorsú családok megsegítésére létrejött „RÉS” Alapítvány Családok Átmeneti Otthonát.

“Remélem, hogy sokat fogsz hibázni az új évben. Mert ha hibázol, akkor új dolgokat próbálsz ki, új dolgokat tanulsz, feszegeted a határaidat, élsz, változol és változtatod a világot is magad körül. Olyan dolgokat teszel, amit korábban nem és ami még fontosabb, teszel valamit!”

(Neil Gaiman)

 

 

"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem."

(Wass Albert)

Ha visszagondolok a gyerekkori karácsonyaimra, 1-2 kivételtől eltekintve, nehezen tudom felidézni hogy milyen ajándékokat is kaptam. Sokkal élesebben maradtak meg a fények, illatok és leginkább a melegség, a boldogság és az izgalom, ami átjárt.

A kezdetektől fontos, hogy minimalizáljuk ökológiai lábnyomunkat és egy élhető bolygót hagyjunk az unokáinknak.

2016.08.31 13:26
Gréta
Gréta
A nagora összetevők

Miért különlegesek a nagora natúrkozmetikumok összetevői? Mit miért használunk, milyen bőrtípusra ajánljuk?

Naponta 515 potenciálisan káros anyag kerül a bőrödre 6. rész – Szintetikus színezékek

Az élelmiszerekben lévő szintetikus színezékek bizonyítottan viselkedési zavarokat okozhatnak gyermekeinknél. Vajon mit okozhatnak a kozmetikumainkban lévő színezékek, melyek a bőrünkön keresztül még könnyebben és gyorsabban felszívódnak, mint a belekből? Utánajártunk.

Szintetikus illatanyagok: ugye te sem szimatra mész?

Egy kellemes illat valósággal elbűvölhet – ráadásul bizonyos esetekben terápiás hatása is lehet. A szaglás, az orrunkon keresztül az agyba érkező tudatosuló és tudatalatti információk az emberiség fennmaradásának, fejlődésének, haladásának záloga.

Naponta 515 potenciálisan káros anyag kerül a bőrödre 4. rész – Kémiai fényvédőszerek

A legelterjedtebb kémiai fényvédők tényleg beavatkoznak a hormonrendszer működésébe, kipusztítják a vizek élővilágát, okozhatnak allergiát vagy akár sejtkárosodást?

Utánajártunk. ..és annak is, hogy mire figyelj ha el akarod kerülni.

2016.07.01 16:54
Gréta
Gréta
A bükki füvesembernél jártunk

Hisszük, hogy fűben fában az orvosság, a nagorát is ezen népi mondás mentén alkottuk és fejlesztjük tovább. Hisszük, hogy a természetnek mindenre van megoldása, de a tudás csak a természet felé forduló és abban elmélyülő ember számára tárul fel.

Még napozás előtt olvasd el, hogy egészségesen barnulj!

A napfény éltető erő, az élet egyik alapvető feltétele, nélkülözhetetlen

  • a jó kedélyállapothoz,
  • a D3 vitamin szintéziséhez,
  • a csontok megfelelő ásványi anyag tartalmának kialakulásához,
  • segít a kisebb bőrproblémák orvoslásában
  • és javítja a sejtek tápanyagellátását.

DE! Sajnos, akár kis mennyiségben is, káros hatása is van a bőrünkre. Lássuk, mire kell figyelni.

Mi az a kőolajszármazék és mit keres a kozmetikumokban?

A kőolajszármazék (ásványi olaj, folyékony petrolátum) egy színtelen, szagtalan vegyületkeverék, amit kőolajból nyernek, a benzinkészítés melléktermékeként. Mivel nagy mennyiségben és viszonylag olcsón elérhető, sajnos a szépségipar régóta helyettesíti kőolajszármazékokkal az értékes, de drága növényi olajokat a kozmetikumokban, sőt a babatermékekben is.

2016.04.29 16:42
Prokaj Bea
Prokaj Bea
Én ezért hordom táncra a lányomat...

♫ Egy személyes gondolatot szeretnénk megosztani veletek a TÁNC VILÁGNAPJA alkalmából.

 

Gréta és én már akkor barátnők voltunk, mielőtt megálmodtuk volna a Nagora-t és már akkor sok minden közös volt bennünk. Többek közt a tánc és a mozgás szeretete. Szenvedélyesen szeretünk táncolni és ezt szeretnénk átadni a lányainknak is.

 

Az enyém már 10 éves, de emlékszem, sokan kérdezték tőlem, nem túlzás-e hogy a lányomat 4 éves kora óta hordom táncolni, nem fárad-e el túlságosan, hogy van erre időm és egyébként is milyen drága és ha nem készül profi táncosnak akkor mi értelme stb. Ilyenkor mindig meglepődöm, mert én ezeket a problémákat sohasem látom.

 

 

 

 

Elfogyott a kedvenc nagoras krémed és nem akarod kidobni a formás kis üvegeket, viszont ötleted sincs mihez kezdj velük? Segítünk!

Parabén károsA parabénekkel kapcsolatos feltételezések lassan egy évtizede robbantak be a köztudatba – és ezek a leginkább tartósítószerként használt adalékanyagok azóta is megosztják a kutatókat, és a nemzetközi szervezeteket egyaránt. Nem meglepő tehát, ha sokszor te is úgy érzed, fogalmad sincs, kinek és miben kellene hinni, kire kellene hallgatni, és melyik káros anyagtól kellene félned.

 


A kezünk az, ami egész nap ki van téve az időjárás viszontagságainak, a kinti-benti hőmérséklet-ingadozásnak, a káros anyagoknak, súrlódásnak stb. Ideális esetben nem kellene krémzeni a kezünket, de sajnos ma már nemcsak felnőtteknél, hanem egészen kisgyermekeknél is előfordul hogy húzódik, viszket vagy akár repedezik a bőr a kézfejen és az ujjak között.

Az vagy, amit magadra kensz!

Akár ételről, akár kozmetikumról van szó, összetevői felszívódnak és bejutnak a szervezetedbe, reakcióba lépnek a testeddel.

A kozmetikumok esetében ráadásul egyre gyakrabban találkozunk olyan, olykor mitikus tulajdonságokkal felruházott, esetenként megtévesztő varázsszavakkal, melyek csak nehezítik a megfelelő, egészséges kozmetikum kiválasztását.

Mit takarnak a natúr, öko, bio, vegán, hipoallergén, bőrgyógyászatilag tesztelt, stb. kifejezések? Az alábbi közérthető értelmezéssel szeretnénk neked segíteni a megfelelő választásban.

2016.01.06 12:30
Prokaj Bea
Prokaj Bea
És te mit kensz magadra?

Ma már közhely, mégis ritkán alkalmazzuk a gyakorlatban, hogy „az vagy, amit megeszel”, és ugyanígy, „az vagy, amit magadra kensz”. Akár ételről, akár kozmetikumról van szó, összetevői felszívódnak és bejutnak a szervezetedbe, reakcióba lépnek a testeddel. A kozmetikumok esetében ráadásul egyre gyakrabban találkozunk olyan, olykor mitikus tulajdonságokkal felruházott, esetenként megtévesztő varázsszavakkal, melyek csak nehezítik a megfelelő, egészséges kozmetikum kiválasztását.

 

Friss vacsora az asztalra, friss natúrkozmetikum a bőrödre

Mit tennél szívesebben a vacsoraasztalra: a nagymama kertjében frissen szedett paradicsomból főzött mártást, frissen gyúrt házi tésztával vagy konzerv, félkész terméket?

Nagora és a csokoládé (édes bűnözés karácsonykor egészségesen)

Te sem tudsz ellenállni a csokoládénak? A jó hír, hogy nem is kell.

Webáruház készítés