Blog

12 napi rutin, amivel neked is makulátlan bőröd lehet

A bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, ami sajnos fokozottan ki van téve a megpróbáltatásoknak: az időjárás és a hőmérséklet gyorsan váltakozó elemeinek, a betegségeknek és más sérüléseknek. Emellett természetesen meglátszik rajta az is, hogy mit eszünk, mivel tápláljuk és az, hogy mennyit alszunk, így megérdemli a szerető gondoskodást. Minden egyes nap.

Fast helyett Slow fashion - már a kozmetikumok között is

Nem mindig erény a gyorsaság és az első ránézésre olcsónak tűnő árak. Mert nem biztos, hogy a szinte fillérekért kapható napvédő krém teljesen a te igényeidnek megfelelően lett kialakítva, vagy a kirakatban még ellenállhatatlannak tűnő ruha tökéletesen rád lett szabva. Úgyhogy itt az ideje kicsit lelassítani és jobban átgondolni, hogyan tudunk úgy vásárolni, hogy az nekünk és a bolygónknak is jó legyen.

Hatékony a szappan a koronavírus ellen? Alkoholos kézfertőtlenítő vagy szappan?

Lehet hatékony a szappan a koronavírus ellen?

2019.12.09 10:19
Prokaj Bea
Prokaj Bea
35 felejthetetlen ajándék a gyerekeidnek

Ha visszagondolok a gyerekkori karácsonyaimra, 1-2 kivételtől eltekintve, nehezen tudom felidézni hogy milyen ajándékokat is kaptam. Sokkal élesebben maradtak meg a fények, illatok és leginkább a melegség, a boldogság és az izgalom, ami átjárt.

25+1 évösszegző kérdés ami segít lezárni a tavalyi évet

"Most tanultam meg, hogy nem arra kérem Istent, hogy teljesítse azt, amit én elterveztem, hanem hogy segítsen megérteni, mi az értelme annak, amit ő tesz velem."

(Wass Albert)

52 útravaló újévi fogadalom helyett: Heti egy tipp egész évre

“Remélem, hogy sokat fogsz hibázni az új évben. Mert ha hibázol, akkor új dolgokat próbálsz ki, új dolgokat tanulsz, feszegeted a határaidat, élsz, változol és változtatod a világot is magad körül. Olyan dolgokat teszel, amit korábban nem és ami még fontosabb, teszel valamit!”

(Neil Gaiman)

9 tipp a téli hidegben is bársonyos kezekért

A kezünk az, ami egész nap ki van téve az időjárás viszontagságainak, a kinti-benti hőmérséklet-ingadozásnak, a káros anyagoknak, súrlódásnak stb. és sajnos ma már nemcsak felnőtteknél, hanem egészen kisgyermekeknél is előfordul hogy húzódik, viszket vagy akár repedezik a bőr a kézfejen és az ujjak között.

2019.10.14 14:15
Gréta
Gréta
6 őszi natúr szépségápolási tipp

  Mi az amit sokan elrontanak az őszi bőrápolásban? 6 tipp, hogy ősszel is üde, egészséges legyen a bőröd.

  2019.10.01 10:08
  Gréta
  Gréta
  A bababőr egy napja más szemmel

  Melyik anyuka ne tenne meg mindent legféltetebb kincséért, babája egészségéért? Így voltam ezzel én is, így már első gyermekem, Blanka 2 hónapos korában utánajártam, hogy egy átlagos nap során milyen hatások érik a bőrét a tisztálkodó és bőrápolási szereken keresztül. Nekem sokat segített, megosztom veletek is, remélem hasznosnak találjátok. :) 

  2019.09.20 16:27
  Prokaj Bea
  Prokaj Bea
  Hálás vagyok mert ...

  Cseréld a panaszkodást hálára! Megcsináltuk! Több, mint 1300 nő osztotta meg velünk, hogy miért hálás nap, mint nap. 

  6 tipp az ekcémás baba bőrének kezelésére

  A bababőr önmagában is különleges figyelmet, törődést igényel, ugyanis vékony, áteresztő és sérülékeny. Sajnos emiatt ekcémára is hajlamosabb. Honnan ismered fel? Hogyan kezeld természetesen? Segítünk!

  2019.07.01 14:15
  Gréta
  Gréta
  Mitesszerek kezelése hatékonyan

  Ugye volt, hogy Te is találtál már apró, zavaró, fekete vagy fehér pöttyöket az arcodon? De mik is ezek pontosan, miteszerek?Miért alakulnak ki és mit tegyél ellenük? Íme!

  Az emberek 80%-a totál félrekezeli saját bőrét. Veled mi a helyzet?

  Miért van az, hogy 100-ból 80 ember legjobb szándéka ellenére is félrekezeli a saját bőrét? A válasz pofonegyszerű: a legtöbben nem fordítanak elegendő figyelmet arra, hogy pontosan megismerjék a bőrük típusát.

  Van 5 perced rá? Gyere, mutatom!

  Bemutatkozik a Nagora csapat új tagja, Kávai Viki

  Szia! Kávai Viki vagyok, elsősorban olyan rendezvényeken fogsz velem találkozni, ahol a Nagora termékek megjelennek. Szeretek az emberekkel találkozni, beszélgetni és megismerni, hogy kinek milyen útja vezetett hozzánk, mi volt vagy mi lesz az ő Nagora története.

  Mondhatnánk, hogy az én történetem egy véletlennek volt köszönhető, de tudjuk, hogy véletlenek nem léteznek. Főleg nem ennyi egymás után, ami velem megtörtént.

  Napozás tudatosan: fizikai és kémiai fényvédő krémek összehasonlítása

  A nyár már a küszöbünkön kopogtat, itt az ideje tehát felkészülni a megfelelő, és nem mellesleg egészséges fényvédelemre. De melyik típusú krém milyen hatással is van a bőrödre? Mennyire számít, mit is kensz magadra– vagy éppen a gyermekedre?

  6 fontos kérdés, ha gyerekkel készülsz napra menni

  Nagyon sok kérdést kapunk szülőktől / leendő szülőktől / nagyszülőktől vásárokon vagy üzenetben arról, hogy hogyan védjétek nyáron a kicsik és nagyobbak bőrét, milyen naptej használható, illetve hogy mit lehet és mit nem, mikor, meddig stb. Úgyhogy összeszedtük nektek.

   

  Amit érdemes tudni az egészséges napvédelemről

  Bár a napsugárzás káros hatásaival ma már mindenki tisztában van, ne feledjük el, hogy a napfény éltető erő: nélkülözhetetlen a D-vitamin szintéziséhez, a jó kedélyállapothoz, a csontok megfelelő fejlődéséhez, javítja a sejtek tápanyagellátását és segít a kisebb bőrproblémák orvoslásában. Természetesen ahhoz, hogy a napsütés egészséges hatásait biztonsággal élvezhessük, fontos, hogy tudatosan napozzunk és figyelemmel legyünk az UV sugárzás káros hatásaira is. Emellett érdemes már tavasszal felkészíteni a bőrünket a nyárra, hogy a napsugárzás öröm legyen és ne kellemetlenség. Nézzük hogyan...

   

  2019.04.04 21:10
  Gréta
  Gréta
  Lehet hatékony egy natúr dezodor?

  Lehet hatékony egy natúr dezodor? Utánajártunk … Tévhitek és amiket nem tudtál a dezodorodról.

  Tippek a „zöldséghez” – azaz hogyan tehetünk a Földünkért

  Tippek a „zöldséghez” – azaz hogyan tehetünk a Földünkért – minden apró tett számít ám!

  Az ötleteket összegyűjtötte: Bálint Icus -  a Nagora által a facebook-on indult 21 nap a bolygóért (#21napabolygoert) kihívás hozzászólásai alapján.

  Fogadjátok sok szeretettel!

  2019.01.23 16:31
  Gréta
  Gréta
  Tényleg szárít a szappan?

  Szappan vagy tusfürdő?

  Tényleg szárít a szappan? Szappan ekcémás bőrre?

  Tévhitek és amiket nem tudtál a kézműves szappanokról.

  Hulladék újrahasznosítás: tévhitek és konkrét megoldások

  Jelenleg Magyarországon évente több, mint 2 milliárd tonna lakossági hulladék termelődik és a becslések szerint 2050-re ez a szám 3,4 milliárd tonnára nő. Ami viszont még megdöbbentőbb, hogy csak a hulladék kb. 10%-át gyűjtjük szelektíven és ennek is csak egy része hasznosítható újra.

   

  Egészségesebb a tengeri só vagy csak újabb divatőrület?

  Só nélkül nincs élet. A só testünk szerves része, vérünk és könnyeink egyaránt 1 százalékos sóoldatok, de a só megtalálható a magzatvízben is.

  Bevásárlólista vegyszermentes háztartáshoz

  Odafigyelsz az étrendedre, az életmódodra, a kozmetikumaidra. Tiszta étrend, tiszta élet, de vajon az otthonod is természetesen tiszta? A háztartásodban használt tisztítószerek éppúgy hatással lehetnek az egészségedre, a családod egészségére, mint a mindennapi gyorskaja vagy a károsanyagok a kozmetikumaidban.

  A vegyszermentes, egészség- és környezetbarát háztartás fenntartása egyszerűbb, mint hinnéd. Az igazi jó hírem pedig az, hogy ráadásul sokkal olcsóbb is, mint a modern tisztítószerek, így végső soron a pénztárcádat is kíméli.

  7 gyakorlati tanács újévi fogadalom helyett

  Tény, hogy ha nem tanulunk a hibáinkból és mindig mindent ugyanúgy csinálunk, akkor vajmi kevés esélyünk van arra, hogy az életünben pozitív változás áll be. Nem hiszem, hogy emberek millióinak életét változtatták meg az újévi fogadalmak, de talán nem véletlen, hogy az évnek erre az időszakára (legalábbis az európai kultúrkörben) úgy tekintünk, mint egy új kezdetre. 

  Mentsd meg a bolygót!A WWF szakértői szerint az emberiség jövőjét az dönti el, hogy mit (nem) teszünk meg a mai nap és 2020 közötti időszakban! Hangsúlyozzák: ahhoz, hogy sikerüljön elérni a célt, fontos, hogy saját szintjén minél több ember hozzájáruljon.

  Nagora bőrápoló szertartás"A bőr természeténél fogva képes gondoskodni magáról. Ápolásra csak akkor szorul, ha működésében zavar keletkezik. Ezért mindössze annyi a feladatunk, hogy támogassuk a bőr munkáját. Minden egyébről gondoskodik a természet." Gabriela Nedoma

  Ezt a rövid, ámde hatásos nagora szeánszot szeretnénk megosztani veled, hogy minden reggeled derűsen, önbizalommal és tettvággyal telve, 100% natúran induljon.

  hála challenge

  Te mit hallgatsz szívesebben? 

  Panaszkodást vagy hálát? :)

  Fogadd el kihívásunkat és tedd szebbé a mindennapjaid!

  A Pannonhalmi levendulás és gyógynövénykertben jártunk

  Tavalyi bükkszentkereszti gyógynövényes tanulmányainkat tovább mélyítendő idén a Pannonhalmi levendulás- és gyógynövénykertet látogattuk meg, ahol 3 tartalmas napot töltöttünk.

   Sok élménnyel és tervvel gazdagodva tértünk haza, és újonnan szerzett tudásunkat már a vegyes és zsíros bőrre készülő termékeink bevezetésénél is hasznosítjuk.

  Baba bőrre veszélyes anyagok

  A baba bőre úgy tökéletes, ahogy van. Ideális esetben nem kellene kenegetni, olajozni, krémezni… DE! A XXI. században nem tudjuk kikerülni a környezeti ártalmak legnagyobb részét és ez sajnos a babákra is igaz.

  Kozmetikai csomagolóanyagok veszélyei

  Gondolkodtál már azon, hogy miért fontos az élelmiszerek/ kozmetikumok csomagolóanyaga, technológiája? Tudtad, hogy a 2017-ben forgalomban lévő csomagolóanyagok közt is van egészségre veszélyes, sőt mérgező? Ebben szeretnénk neked segítséget nyújtani röviden, érthetően.

  Endometriózis? Gyerekvállalási nehézség? Pajzsmirigy problémák? Felborult hormonháztartás?

  Ma már szinte népbetegségnek számítanak a hormonháztartás egyensúlyának megbomlásával összefüggő női megbetegedések. Összeszedtük melyek azok a veszélyes anyagok, melyek beavatkoznak a hormonrendszer működésébe, mert ösztrogénszerűen viselkednek.

  Magyar termelők, kézművesek

  Te ismered a pékedet? A zöldségest akinél vásárolsz? Mi már egy ideje gyűjtjük a megbízható termelőket és kézműveseket. Most közülük szeretnénk hármat bemutatni, akiket személyesen is ismerünk és akikben megbízunk.

  Nagora támogatás a nehéz sorsú családoknak

  Ahogy ígértük, megosztjuk veletek a közösen összegyűjtött adomány sorsát. Ismerjétek meg a nehéz sorsú családok megsegítésére létrejött „RÉS” Alapítvány Családok Átmeneti Otthonát.

  A kezdetektől fontos, hogy minimalizáljuk ökológiai lábnyomunkat és egy élhető bolygót hagyjunk az unokáinknak.

  2016.08.31 13:26
  Gréta
  Gréta
  A nagora összetevők

  Miért különlegesek a nagora natúrkozmetikumok összetevői? Mit miért használunk, milyen bőrtípusra ajánljuk?

  Naponta 515 potenciálisan káros anyag kerül a bőrödre 6. rész – Szintetikus színezékek

  Az élelmiszerekben lévő szintetikus színezékek bizonyítottan viselkedési zavarokat okozhatnak gyermekeinknél. Vajon mit okozhatnak a kozmetikumainkban lévő színezékek, melyek a bőrünkön keresztül még könnyebben és gyorsabban felszívódnak, mint a belekből? Utánajártunk.

  Szintetikus illatanyagok: ugye te sem szimatra mész?

  Egy kellemes illat valósággal elbűvölhet – ráadásul bizonyos esetekben terápiás hatása is lehet. A szaglás, az orrunkon keresztül az agyba érkező tudatosuló és tudatalatti információk az emberiség fennmaradásának, fejlődésének, haladásának záloga.

  Naponta 515 potenciálisan káros anyag kerül a bőrödre 4. rész – Kémiai fényvédőszerek

  A legelterjedtebb kémiai fényvédők tényleg beavatkoznak a hormonrendszer működésébe, kipusztítják a vizek élővilágát, okozhatnak allergiát vagy akár sejtkárosodást?

  Utánajártunk. ..és annak is, hogy mire figyelj ha el akarod kerülni.

  2016.07.01 16:54
  Gréta
  Gréta
  A bükki füvesembernél jártunk

  Hisszük, hogy fűben fában az orvosság, a nagorát is ezen népi mondás mentén alkottuk és fejlesztjük tovább. Hisszük, hogy a természetnek mindenre van megoldása, de a tudás csak a természet felé forduló és abban elmélyülő ember számára tárul fel.

  Még napozás előtt olvasd el, hogy egészségesen barnulj!

  A napfény éltető erő, az élet egyik alapvető feltétele, nélkülözhetetlen

  • a jó kedélyállapothoz,
  • a D3 vitamin szintéziséhez,
  • a csontok megfelelő ásványi anyag tartalmának kialakulásához,
  • segít a kisebb bőrproblémák orvoslásában
  • és javítja a sejtek tápanyagellátását.

  DE! Sajnos, akár kis mennyiségben is, káros hatása is van a bőrünkre. Lássuk, mire kell figyelni.

  Mi az a kőolajszármazék és mit keres a kozmetikumokban?

  A kőolajszármazék (ásványi olaj, folyékony petrolátum) egy színtelen, szagtalan vegyületkeverék, amit kőolajból nyernek, a benzinkészítés melléktermékeként. Mivel nagy mennyiségben és viszonylag olcsón elérhető, sajnos a szépségipar régóta helyettesíti kőolajszármazékokkal az értékes, de drága növényi olajokat a kozmetikumokban, sőt a babatermékekben is.

  2016.04.29 16:42
  Prokaj Bea
  Prokaj Bea
  Én ezért hordom táncra a lányomat...

  ♫ Egy személyes gondolatot szeretnénk megosztani veletek a TÁNC VILÁGNAPJA alkalmából.

   

  Gréta és én már akkor barátnők voltunk, mielőtt megálmodtuk volna a Nagora-t és már akkor sok minden közös volt bennünk. Többek közt a tánc és a mozgás szeretete. Szenvedélyesen szeretünk táncolni és ezt szeretnénk átadni a lányainknak is.

   

  Az enyém már 10 éves, de emlékszem, sokan kérdezték tőlem, nem túlzás-e hogy a lányomat 4 éves kora óta hordom táncolni, nem fárad-e el túlságosan, hogy van erre időm és egyébként is milyen drága és ha nem készül profi táncosnak akkor mi értelme stb. Ilyenkor mindig meglepődöm, mert én ezeket a problémákat sohasem látom.

   

   

   

   

  Elfogyott a kedvenc nagoras krémed és nem akarod kidobni a formás kis üvegeket, viszont ötleted sincs mihez kezdj velük? Segítünk!

  Parabén para avagy mikor mondjunk nemet a káros anyagokra?

  A parabénekkel kapcsolatos feltételezések lassan egy évtizede robbantak be a köztudatba – és ezek a leginkább tartósítószerként használt adalékanyagok azóta is megosztják a kutatókat, és a nemzetközi szervezeteket egyaránt. Nem meglepő tehát, ha sokszor te is úgy érzed, fogalmad sincs, kinek és miben kellene hinni, kire kellene hallgatni, és melyik káros anyagtól kellene félned.

  Naponta 515 potenciálisan káros anyag a bőrünkön. Igaz?

  Valóban lehet káros egy bőrápoló kozmetikum? Cikkünkben az összetevők egészségünkre gyakorolt hatását vizsgáltuk. Tiszta vizet öntünk a pohárba, hogy megválaszolhassuk az egyre időszerűbb kérdést:

  Szokásos biohiszti vagy indokolt az óvatosság?

  Natúr, bio, vegán, hipoallergén, gluténmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt. Mit jelentenek valójában?

  Az vagy, amit magadra kensz.

  Akár ételről, akár kozmetikumról van szó, összetevői felszívódnak és bejutnak a szervezetedbe, reakcióba lépnek a testeddel, ezért nem árt tisztában lenni mire számíthatsz az egyes fogalmak hallatán.

  Friss vacsora az asztalra, friss natúrkozmetikum a bőrödre

  Mit tennél szívesebben a vacsoraasztalra: a nagymama kertjében frissen szedett paradicsomból főzött mártást, frissen gyúrt házi tésztával vagy konzerv, félkész terméket?

  Nagora és a csokoládé (édes bűnözés karácsonykor egészségesen)

  Te sem tudsz ellenállni a csokoládénak? A jó hír, hogy nem is kell.

  Webáruház készítés