Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

A bükki füvesembernél jártunk

Gréta
Gréta
2016.07.01 16:54
A bükki füvesembernél jártunk

Hisszük, hogy fűben fában az orvosság, a nagorát is ezen népi mondás mentén alkottuk és fejlesztjük tovább. Hisszük, hogy a természetnek mindenre van megoldása, de a tudás csak a természet felé forduló és abban elmélyülő ember számára tárul fel.

 

Gyuri bácsi és a gyógynövények szeretete

Szeretünk tanulni, főleg ha a tudást egy olyan bölcs ember adja át, aki egész életét a gyógynövényekkel való gyógyításnak szentelte. Jártuk a bükki erdőket, tanultuk a gyógynövény-felismerés, -gyűjtés és -feldolgozás csínját-bínját, a gyógynövények gyógyító hatásait, használatát. Nagyon értékes tudással lettünk gazdagabbak azon túl, hogy csodáltuk a

 Bükk páratlan növény- és állatvilágát, beszippantottuk az erdő illatát, megöleltük a fákat és hallgattuk az erdő csendjét, gyógyultunk a gyógyító köveknél és táncot jártunk az esőben, ami megtisztított kívül, belül.

 

Gyuri bácsi évszázadokra visszanyúló és a mai kutatási eredményekkel aktualizált tudása ma már annyira elismert, hogy orvosi konferenciák után körbeállják az orvosok és rendíthetetlenül kérdeznek tőle. Még hindu jógik is felkeresik, hogy tanulhassanak tőle és számtalan előadásra hívják világszerte. Már 86 éves, de bölcs szemei még mindig mosolyognak, kisugárzása, feddhetetlen tekintete magával ragadó. És még ő ma is járja az erdőt, élő kapcsolatban van a gyógynövényekkel, és a mai napig az ő utasítására kezdik gyűjteni a gyűjtésre érett fajokat. Hihetetlen energiája van, megalapozottan hiszi minden kijelentését, és sok-sok csodával határos gyógyulás áll mögötte.

 

Gyuri bácsi minket is „Megfogott, és nem ereszt. A szeme. A tekintete. A kiállása. Az önazonossága.” (részlet Lopes-Szabó Zsuzsa – A bükki füvesember nyomában című könyvéből)

 

A gyógynövények szeretete és tisztelete pedig tovább nőtt bennünk és alig várjuk, hogy ti is megtapasztalhassátok olyan növények áldásos hatásait a nagora krémekben, amiket eddig még nem. 

 

 

Szerző:

Klibán Gréta

 

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!