Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Hálás vagyok mert ...

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2019.09.20 16:27
Hálás vagyok mert ...

Cseréld a panaszkodást hálára! Megcsináltuk! Több, mint 1300 nő osztotta meg velünk, hogy miért hálás nap, mint nap. 

2018 tavaszán úgy döntöttünk, hogy a testi méregtelenítés mellett végzünk egy lelki nagytakarítást is a böjt időszakában és a panaszkodást hálára cseréljük. És mivel a Nagora bőven túlmutat a natúrkozmetikumokon arra gondoltunk, hogy miért ne csináljuk ezt együtt másokkal, segítve, inspirálva egymást. Így indítottunk el a #21naphala kihívást, ahol az emberek összegyűlhetnek, és tapasztalatainkat megosztva, együtt tehetünk lépéseket a tudatos, pozitív és tartalmas lét felé. Mert közösen mindig könnyebb! :)

A 21 nap alatt mindenki megosztotta, hogy aznap miért hálás. Olyan dolgok, amik a mindennapunk részei, de mégis, ha nem állunk meg egy percre és mondunk hálát értük vagy csodálkozunk rá az élet mindennapi szépségeire, egyszerűen elsétálunk mellette a rohanó hétköznapokban.

Örömmel láttuk, hogy több, mint 1300-an csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz és megosztották, hogy miért tartoznak hálával. Nagyon jó volt látni és olvasni, hogy az emberek a sok nehézség és bizonytalanság ellenére is meglátják a szépet az élet apró dolgaiban.

Íme a legnépszerűbb hálák egy csokorba szedve.

HÁLÁS VAGYOK ...

  1. a szép időért, hogy így könnyebb volt elindulnom és elkezdtem futni újra.
  2. hogy a mai napot önmagammal tölthettem.
  3. Egészségemért.
  4. a JÓ tanárokért, akik arra teszik fel az életüket, hogy a gyerekeket valami egészen másra tanítsák, mint magolni, felmondani az anyagot, betagozódni a rendszerbe és jó katonának lenni.
  5. a körülöttem lévő emberekért....minden embertől tanulok valamit...
  6. hogy Anyukám vigyáz a cicámra és én Pécsett tölthetem az ünnepeket, Testvéreméknél.
  7. a csekkekért,mert azt jelzik,hogy az otthonunkban van víz,tudunk főzni és nagyon jó meleg van.
  8. a bunkizós popcornos estékért.
  9. a halálért. Hiszem, hogy halál nélkül nem lenne értelmes élet, nem létezhetne a körforgás, nem térhetnénk vissza forrásunkhoz. Memento mori.
  10. elõre is a családomnak a holnapi összejövetelért. Remélem, megeszik az összes sütimet, amit sütöttem ma!
  11. a zenéért: Csajkovszkijért, Mozartért, a hegedûért, a balettért, az operákért...mert valami olyanban van részünk általa, ami idõtõl, tértõl független; elmesél olyan történeteket, amit meg sem éltünk, mégis mind ismerünk, mert mindannyiunkban benne van, valós és örök. "A zene által percekig betekinthetünk a végtelenségbe. " (Thomas Carlyle)
  12. a jó könyvért a kezemben és az időért, amit ma rászánhatok, hogy olvassam.
  13. a lábaimnak, hogy segítségükkel bárhova eljutok.
  14. hogy ha mások viselkedésén nem is de az arról való gondolkodásomon és a saját hozzáállásomon, reakciómon bármikor tudok változtatni.
  15. a szülői házért, ahová mindig haza lehet térni.
  16. a kedvesemnek, hogy ma segített a sütögetésben, de amikor nem, akkor meg porszívózott.  :)
  17. a csöndért... kamaszkoromban el sem tudtam volna képzelni, hogy otthon vagyok egyedül és nem bömböl a kedvenc zeném. Mára pedig kincsként élvezem azokat az órákat, amikor csöndben egyedül vagyok, vagy kinn a természetben az erdő "zenéjét" hallgatva. Továbbra is szeretem a zenét, de feltöltődésnek a csendet választom.
  18. a Nagóra Manufaktúrának, hogy létrehoztátok ezt a csodálatos kezdeményezést. A napi hálaadással érzem, hogy pozitív változás indult el az életemben , és bár ezelõtt is gyakoroltam a hálaadást, jó érzés volt nap mint nap megosztani ezt másokkal. Nagyon köszönöm és folytatni fogom a hálaadást a továbbiakban is, hiszen mindig van miért hálásnak lennünk! A mai napon többek között a spontán vásárolt könyvekért és a kreatív festõ délutánért vagyok hálás.
  19. a gyerekkoromért akár az ünnepekre, akár a hétköznapokra gondolok vissza.
  20. a fogyasztói társadalomért, mert gondoskodik róla, hogy a figyelmem sohase hagyjam lankadni, és ne vegyek meg olyan dolgokat, amikre igazából nincs is szükségem hogy anyukám segít nekünk és vigyáz a gyerekekre.
  21. hogy felnőttként is tudok balettra járni.
  22. a csütörtöki napért mindenkinek, aki lemondta a programot, így nagyon "laza napom lett.  :)
  23. a barátaimért, a tőlük kapott tanításokért, esetenként kemény tükrökért.
  24. az étkekért,mik a családi asztalra kerülhetnek.
  25. hogy vannak még becsületes emberek.
  26. hogy mertem kérdezni. És ezért hálás vagyok, mert általában elfogadom, ha valami nem lehetséges: “így jártam, ha nem lehet, akkor nem lehet.” De persze mindig vannak, akiknek lehet. És most én is kérdeztem. És lám, lehetett. Hálas vagyok, hogy meg mertem probalni és halas a sikerélményért.
  27. a színekért, hogy látom és csodálhatom őket.
  28. minden perc alvásért.
  29. a LÁZ-ért, ami kiírtotta belőlem az influenza vírust és végre a gyógyulás útjára léptem.
  30. hogy nő vagyok, az összes, női léthez tartozó lehetőségért, élményért és tapasztalatért.
  31. a kávéért :).
  32. a kedvességért, a kedves szavakért, az emberekért, akik képesek erejüket megmutatni azzal, hogy kedvesek a körülöttük levőkkel, nem fitymálnak le mindent vagy ítélkeznek megszokásból.
  33. hogy van kivel/kikkel színházba mennem, és hogy 2 év kihagyás után ezt újra megtehetem.
  34. a gyermekkoromért: a biztonságért, a szeretetért, a rengeteg figyelemért, a védelemért, a fáradtságot és kényelmet nélkülöző odaadásért, a belém vetett hitért.
  35. hogy vannak négylábú barátaink, de főleg a kutyánkért.
  36. hogy nem kaptam el semmi kórságot...lassan mindenki beteg körülöttem.
  37. hogy ma nem csörgőórára keltem:-)és volt reggel időm lustálkodni kicsit:-)
  38. a fiaimért:-)... fárasztó sport a gyereknevelés, pláne,hogy az apjuk kéthavonta kerül elő,de szerencsére felváltva problémásak:-)
  39. a pizza feltalálójának, a kiszállítás kitalálójának és a futárnak, aki elhozta idáig a megrendelt pizzát.
  40. a gyerekkacagásért.
  41. a napsütésért.
  42. a volt férjemnek,hogy egyedül hagyott 3 gyerekkel...én mint rendes bika soha nem léptem volna ki egy házasságból,amitől lelki-testi rossz tüneteim voltak....hálás vagyok a ,,barátnőmnek", akivel lepattant, mert az elmúlt 7 évben kiderült,kik az igazi barátaim....hálás vagyok,mert azóta egy olyan kapcsolatban élek, ahol nőnek néznek, egy olyan házasságban, ahol nem ellenőrizgetnek...hálás vagyok,mert mindig is Budapesten(na jó,a közelében) akartam élni,amit ő sosem akart....hálás vagyok,hogy elhagyott minket,mert a létező legrosszabb férfipélda volt 3 fiúgyereknek...csak eddig nem gondoltam át a hála oldaláról...pedig nélküle és mással sokkal jobb lett az életem:-)
  43. az előke feltalálójának, és azoknak, akik tökéletesítették azt az évek során.
  44. a férjemért, mert nem felejt el bókolni, és mellette Nőnek érzem magam még akkor is, ha szőrös a lábam és rám férne egy hajmosás .
  45. a Kárpát-medence gyönyörű hegyeiért, melyek annyi lehetőséget nyújtanak a téli sportokhoz, miközben kitisztítanak, stabilizálnak, feltöltenek...
  46. hogy minden nap felhív valaki a családból.
  47. a melegért, a fűtésért, hogy nem vagyok hajléktalan....hogy van hova mennem melegedni.
  48. a testemnek, hogy gyakorlatilag mindent, amit teszek vele, kibír.
  49. a Páromnak, aki mellett elképesztõ sokat fejlõdtem az elmúlt hónapokban. Egy csodálatos újjászületésen megyek keresztül, ami boldogít, nyílik ki egyre jobban a Szívem ????. Rengeteg dolgot tanulhatok és tapasztalhatok egyéni és közös terünkben is. Többek között a szabadon szeretést .
  50. minden egyes napért,amit szeretteimmel,-ért tölthetek.
  51. minden technikai eszközért, ami megkönnyíti az életünket.
  52. a kiskifliért :) abban benne van minden.
  53. a Testvéremért. Hálás vagyok, hogy számíthatunk a másikra, tudom őt segíteni az útján.
  54. az esőért... a víz körforgásának csodájáért.
  55. a nehézségekért, mert emlékeztetnek arra, milyen erős vagyok.
  56. a családunkért, akikhez van hova hazajárni és együtt tölteni az ünnepeket.
  57. hogy vannak olyan időszakok, amikor semmi és sehog sem jó. Így tudom értékelni azt a pár napot/órát/percet, amikor épp minden jó.
  58. hogy ilyen gyönyörű, dús hajat kaptam erre az életre.
  59. a Nagora Manufaktúrának ezért a 21 napért, a játékért, így minden nap elgondolkodtam picit, hogy igazából mennyi mindenért lehetek hálás..... Köszönöm! Bár az ünnepnek vége, a napi hála megmarad ezen túl is... Hálás vagyok a Nagora kezdeményezéséért. Azzal, hogy csatlakoztam, minden nap elgondolkoztam, miért lehetek aznap hálás. Minden nap eszembe jutott valami még akkor is, ha nem írtam.
  60. A Nagora hálás a gyógynövényekért, melyek szinte minden bőrproblémát orvosolni tudnak. Ezért használunk több, mint 50 félét belőlük saját készítésű 100% natúr kozmetikumainkban az egészségtudatos bőrápolás iránt elkötelezettek és a szeborreás, ekcémás bőrűek örömére. Szeretnénk segíteni mindenkinek megtalálni a bőrtípusának megfelelő gyógynövényeket.

 


Szánjunk minden reggel 1 percet az életünkből (a dugóban ülve, a BKV-n állva, a reggeli kávé közben) amikor megállunk és találunk valamit, amiért hálásak vagyunk. Mert valamit mindig talál az ember, ha mást nem, a létezésünk csodáját, mert minden létezés, maga a csoda.


 

A létezés maga a csoda

Szerző: Prokaj Bea

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!

 

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.