Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Cseréld a panaszkodást hálára! – Nagora challenge

2018.02.10 19:43

hála challenge

Te mit hallgatsz szívesebben? 

Panaszkodást vagy hálát? :)

Fogadd el kihívásunkat és tedd szebbé a mindennapjaid!

 

A böjt közeledtével ezévben is végig gondoltam, hogy mi is az amiről le szeretnék, sőt inkább amiről le kellene :) mondanom.

Idén januárban is megcsináltuk családilag a tavalyi év összegzését (ha neked kimaradt, még nem késő, itt megtalálod) és akkor döbbentem rá, hogy az energiám nagy részét elpazarlom önsajnálatra, panaszkodás és  aggódás formájában. Pedig nem gondoltam magam egy panaszkodós típusnak... aztán Gréta egyik nap kíméletlenül a szemembe mondta, hogy ha ennyire zavar az adott helyzet, akkor vagy változtassak, vagy fogadjam el, de fejezzem be a panaszkodást. Ez olyannyira arcul csapott, hogy első felindulásból mérges lettem, majd sajnáltam magam, hogy még a barátnőm sem áll mellém. Végül az érzelmeket lehámoztam és elgondolkodtam a valódi mondanivalón. Ezek után nem volt kérdés, hogy min kell dolgoznom 2018-ban. Hálás vagyok, hogy a nagoránál együtt dolgozhatunk és van lehetőségünk az élet fontos dolgairól is beszélni.. Ennek örömére kitaláltam valamit, hogy te se maradj ki a jóból. Hamarosan kiderül milyen őrültséget tervezek veled. :)

 

Mindenki panaszkodik?

Sokszor egy élelmiszerről, rossz szokásról könnyebb lemondani, mint egy régi (akár generációk óta hordozott) beidegződésről, hozzáállásról. A panaszkodás is ilyen. Észre sem vesszük, de mindannyian csináljuk. Panaszkodunk a dugóra, a BKV-ra, a pasinkra, arra, hogy a gyerek még mindig nem alussza át az éjszakát, arra, hogy semmire sincs időnk, az időjárásra stb. Persze érthető, hogy vannak dolgok, amiken per pillanat nem tudunk változtatni (pl az időjárás) és jólesik kiengedni a gőzt és kipanaszkodni magunkat. Nem is ezzel van a gond, hiszen fontos, hogy az érzést megéljük, hanem azzal, ha beleragadunk a helyzetbe, ha nem látunk tovább az orrunknál és nem engedjük tovább a negatív tapasztalást. Sokszor nem is vagyunk tudatában panaszainknak, hiszen rohanunk, gyűrjük a hétköznapokat, nincs megállás. A böjti időszak, a hosszú szürke napok tökéletesen alkalmasak a lassításra, szemlélődésre és a tisztulásra, így a tavaszt tiszta lappal, tiszta fejjel, tiszta gondolatokkal kezdheted.

 

Testi és gondolati nagytakarítás – Nagora mozgalom

Ezért arra gondoltunk, hogy idén a testi méregtelenítés mellett végzünk egy lelki nagytakarítást is a böjt időszakában. És miért lett ebből egy kihívás? Azért, mert a Nagora bőven túlmutat a natúrkozmetikumokon. Grétával együtt indultunk el az úton - aminek a része a Nagora is – és arra tettük föl az életünket, hogy tudatosan, folyamatos munkával, tiszta szándékkal megtaláljuk azt, amivel a legjobban tudjuk szolgálni az életet és a többi embert, példát tudjunk mutatni arra, hogy városban is lehet természetközeli életet élni és nem kell, hogy a korszellem határozza meg az egyén gondolatait. Ezért szeretnénk mostantól olyan mozgalmakat indítani, ahol az emberek összegyűlhetnek, és együtt, egymást segítve léphetünk ki a komfortzónánkból, tehetünk lépéseket a tudatos, egészséges, pozitív és tartalmas lét felé. Mert közösen mindig könnyebb! :)

 

 

0 nap panaszkodás – 21 nap hála

Az első ilyen mozgalom a „Cseréld a panaszkodást hálára!#21naphala. Azt mondják, hogy minimum 21 nap szükséges ahhoz, hogy egy változás beinduljon, és bár a böjt 40 napos, a célkitűzés az hogy 21 napig ne panaszkodjunk, hanem hálára cseréljük panaszos gondolatunkat. A kihíváson részt vevők feladata, hogy legalább 21 napon keresztül hálát adjanak valamiért és ezt megosszák velünk. A cél az, hogy minél többen csatlakozzunk ehhez az eseményhez, vidámabbá tegyük a napjainkat és megmutassuk hogy mi magyarok nem csak panaszkodni tudunk! :)

 

Miért jó neked a #21naphala?

  1. Vidámabb és energikusabb leszel, mert a panaszkodásra fordított idő és figyelem sok energiádat emészti fel. Ha figyelmedet arra fordítod, hogy rajtakapd magad az önsajnálaton és lecseréld a panaszkodást hálára, máris több energiád marad és biztos, hogy legalább egy kellemes pontja lesz a napodnak. Mondok egy példát. Ülsz az autóban és előjön a gondolat, hogy már megint elvesztegetsz 20 percet a dugóban, akkor parancsolj megálljt ennek a gondolatnak és helyezd az egész helyzetet új perspektívába. Például légy hálás azért, hogy van autód és nem ázol bőrig a hideg esőben.
  2. Ha részt vesszel a kihíváson, akár életre szóló pozítív változásra ösztönzöd magad.
  3. Nem vagy egyedül! Ha csatlakozol facebook eseményünkhöz, másokkal együtt, egymást segítve, közösen teljesítjük a kitűzött célt.
  4. Mi is megosztjuk veled azt, hogy mi miért vagyunk hálásak és ez segíthet neked abban, hogy olyan egyszerű dolgokat is észrevegyél, amiket eddig magától érthetődőnek gondoltál.
  5. Az esemény oldalán számos meglepetéssel is készülünk nektek. Egyelőre maradjon titok hogy mivel. :)
  6. Azok között, akik végigcsinálják a 21 napot, kisorsolunk egy több mint 12.000 Ft értékű, személyre szabott “Nagora bőrtisztító és bőrápoló csomagot” a Te gyógynövényeiddel, amivel nemcsak gondolataid, de bőröd is megtisztulhat és magadon érezheted a természet kincsinek áldásos hatását.

Hogyan tudok csatlakozni?

 Facebookon:

  1. Csatlakozz az eseményünkhöz itt.
  2.  21 napon keresztül posztold ki, hogy hanyadik napnál tartasz és aznap miért vagy hálás. Pl. a kihívás 3. napján: “3/21: hálás vagyok Gréta barátnőmért”. Jelentkezz be (check-in) a Nagora Manufakturához, használd a #nagorachallange #21naphala hashtag-eket és a bejegyzést tedd publikusra. Ha szeretnél képet is megosztani, annak nagyon örülünk, de természetesen nem kötelező.
  3. Hívd meg azokat a barátaidat, akikre ráfér a kihívás, vagy akikért hálás vagy :). Ez nem kötelező, de nagy örömet szereznél vele, mert több emberhez eljuthatna a kezdeményezés és hisszük, hogy az ő életét is szebbé teheted ezáltal.

 

A kihívás időtartama: 2018.02.14.-2018.03.31, tehát ebben az időszakban kell összegyűjtened 21 nap hálát. :) Ha hamarabb/később kezded vagy ha kimarad egy-egy nap, nem probléma, csak legyen meg a 21 nap a böjti időszak végére (2018. márc. 31.). A lényeg, hogy minimum 21 napon át ne panaszkodj és fejezd ki háládat valamiért. Ez lehet a legegyszerűbb dolog is.

Kevés panaszkodást, hálás napokat és sok sikert kívánunk mindenkinek!

Prokaj Bea

Oszd meg, hogy mások is csatlakozhassanak!