Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Hello puha, dús ajkak! 5 tipp a csábítóan puha ajkakért

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2023.02.09 08:41
Hello puha, dús ajkak! 5 tipp a csábítóan puha ajkakért

Tudtad, hogy az ujjlenyomatodhoz hasonlóan az ajkaid is teljesen egyediek és 100-szor érzékenyebbek, mint az ujjbegyeid? Az ajkak ősidők óta összekapcsolódnak a szexualitással (csókolózás, érzelmes kifejezése), így mindig nagy fontosságot tulajdonítottak a nők, hogy minél vonzóbbá tegyék. 

Fontos tény, hogy az ajkak bőre az egyik legvékonyabb terület a testen, ami miatt könnyebben láthatók az alatta húzódó erek, ami miatt az arcunkhoz képest vöröses árnyalatúbb. Ugyanezen ok miatt érzékenyebben reagálnak a környezeti hatásokra, különleges ápolást igényelnek.

ajakápoló
5 TIPP A CSÁBÍTÓAN PUHA AJKAKÉRT


1. Az ajkak puha fogkefével történő dörzsölése segíthet a hámlasztásában és a kicserepesedés megelőzésében. Serkenteni a véráramlást, és simábbá teszi az ajkakat. Fontos azonban, hogy a mozdulat nagyon gyengéd legyen. Válassz puha sörtéjű fogkefét és korlátozd a hámlasztás heti 1 alkalomra. Nedvesítsd meg az ajkakat langyos vízzel, majd finoman, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át. Ezután gazdagon kend be ajakápoló szérummal.


2. Kerüld a hagyományos ajakápolókat, mert a bennük található káros anyagok könnyen bejutnak a szervezetbe, felszívódnak, illetve gyakorta véletlenül le is nyaljuk őket. Helyette válassz bio shea vajat, jojoba olajat tartalmazó 100% natúr ajakápolót. A tégelyes helyes válassz stiftes megoldást, hogy megóvd az ajkaidat a fertőzéstől.

3. A rúzs is erősen szárító hatású, használata után éjszakára érdemes shea vajat vagy avokádó olajat tartalmazó szérummal bekenni, hogy regenerálódhasson.

4. Az ajkaknak nincsenek verejték- és faggyúmirigyei, így hajlamosak lehetnek a szárazságra. Ezért gyakran szokásunk megnyalni az ajkainkat, amikor úgy érezzük, hogy kezdenek kiszáradni, ám ezzel pont az ellenkezőjét érjük el.

5. Biztos észrevetted, hogy ha elkezded kenni az ajkaidat hagyományos ajakápolóval, akkor onnantól függővé válsz. Minél többet kened, annál inkább szükséged van rá. Ez nem véletlen! Az a cél, hogy minél többet vásárolj. Léteznek olyan engedélyezett, olcsó, ám káros vegyszerek, amelyek elsőre puha érzetet adnak, ám hosszú távon elvonják a nedvességet (dehidratálnak), így folyamatosan kenegetni kell az ajkaidat. Ezek a káros összetevők a kőolaj származékok, melyek tápérték nélküli olajok, érzetre simává varázsolják a bőrt, mivel áthatolhatatlan réteget képeznek rajta, ám károsítják a hidrolipid rétegét és így az kiszárad. Azért használják, mert olcsó, szemben az értékes növényi olajokkal.

Mit tehetsz, hogy elkerüld?
Mindig olvasd el az összetevőket (INCI) és kerüld az alábbiakat: Mineral Oil, Paraffin Wax, Liquidum Paraffinum, Petrolatum, Microcristallina Wax.

Nagora ajakápoló

A NAGORA AJAKÁPOLÓK:

  • garantáltan nem szárítják, már néhány használat után helyreállítja az ajkak érzékeny bőrének védőrétegét
  • nem kell majd folyamatosan használnod, hogy elkerüld a húzódó érzést
  • bio shea vajjal és bio avokádó olajjal és méhviasszal az ajkak védelméért, hosszan tartó hidratálásért és selymes tapintásáért
  • higiénikus stiftben készülnek, így nem kell belenyúlkálnod, megóvhatod ajkaidat a fertőzéstől
  • 100% natúr összetevőikkel kisgyermekeknek is biztonságosak, az sem baj ha lenyalják.

Keresd málna-ribizli vagy illatmentes változatban.


Soha többet kirepedezett ajkak! 100%-ban természetes, illatmentes ajak szérum a feszes és telt ajkakért. Bio finomítatlan shea vajjal, avokádó és jojoba olajjal a puha, hidratált, dús ajkakért.

⭐⭐⭐⭐⭐

"A tartós rúzs fölé használom illetve mikor nagyon kirepedezik utána. Szépen rendbehozza, hidratál, mindig van egy a táskámban." - Szundi Mónika

"Kislányomnak vettem Labello helyett, mert sokszor lenyalogatja és nem akartam hogy vegyszeres legyen. Magamnak is fogok venni egyet :)" - Lilla

"Korábban is nagora ajakápolókat használtam és mikor kivonták, szó szerint kétségbe estem. Nagyon örülök, hogy újra lehet kapni, be is raktároztam az egész családnak. Ez az új avokádós még jobb is, nagyon szeretem. :)" - Andi

 "A kedvenc ajakápolóm, egyszerű és nagyszerű. Régóta kerestem olyat, ami illatmentes, színezékmentes és kőolajszármazékmentes." - Fali Rachel

Szerző: Prokaj Bea

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

BŐRÖD VÁLTOZÁSA A MENSTRUÁCIÓS CIKLUS SORÁN

NEKED IS GONDOT OKOZ AZ EKCÉMA? ISMERD FEL IDŐBEN A BETEGSÉGET ÉS KEZELD MEGFELELŐEN!

AMIT A KORAI BŐRÖREGEDÉSRŐL MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

TONIK KALAUZ KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK: AZ ESSZENCIA, A PERMET ÉS A MIST – MI A KÜLÖNBSÉG

VÍZ- ÉS ZSÍRBÁZIS – A TERMÉSZETES EGYENSÚLY

MIÉRT JOBB A NATÚRKOZMETIKUM? SPÓROLD MEG MAGADNAK A FELESLEGES MÉREGANYAGOKAT!

MITESSZEREK KEZELÉSE HATÉKONYAN

ÍGY VEHETED FEL A HARCOT AZ AKNÉS, PATTANÁSOS BŐRREL

ÍGY JELENNEK MEG A HORMONÁLIS VÁLTOZÁSOK A BŐRÜNKÖN

A SEBORRHEA ÉS A ZSÍROS BŐR NYOMÁBAN – ÍGY ISMERHETED FEL ÉS KEZELHETED EZEKET A BŐRÁLLAPOTOKAT!


Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Csak nőknek: Ha érdekelnek a női témák (szépségápolás, tudatos életmód, egészség, nőiség) egy odafigyelő, támogató, inspiráló, tudatos, biztonságos női térben, gyere el a modern fonóba, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz, a Nagora Női Körhöz.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!