Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Miért jobb a natúrkozmetikum? Spórold meg magadnak a felesleges méreganyagokat!

Gréta
Gréta
2021.08.19 08:30
Miért jobb a natúrkozmetikum? Spórold meg magadnak a felesleges méreganyagokat!

Sokunkban motoszkáló tévhit az, hogy hosszútávon csak az exkluzív technológiákkal, modern laboratóriumi körülmények között készült molekulavívmányok jelenthetnek megoldást például a ráncosodás feltartóztatásában. A reklámok hatására hajlamosak vagyunk a fényesre és simára retusált tesztalanyok helyébe képzelni magunkat és elhinni, hogy a csodaszerek léteznek!

 

A túlzó elvárásoknak, a minél gyorsabb, minél látványosabb eredményeknek való megfelelésben a gyártók és persze a fogyasztók is könnyen elfeledkezhetnek a mögöttes tartalomról. Vagyis inkább a belső tartalomról, ha már kozmetikumokról beszélünk… Vajon tényleg ezek jelentik a megoldást a fenntartható és hosszútávú szépségápolásban? A valódi natúrkozmetikumokat ismerve biztosak vagyunk abban, hogy egyáltalán nem a mesterséges adalékanyagokban és a túlszépített reklámokban rejlik a megoldás.

 Natúrkozmetium

Divatosak a natúr, a zöld, a bio és a vegán kifejezések

 

Ugyan a kifejezések rendkívül sokszínűek és egyre hangzatosabbak, a valódi beltartalommal kevesen vannak tisztában a kozmetikumokat tekintve. Éppen ezért nagyon könnyű belecsúszni abba a tévedésbe, hogy a mesterséges adalékanyagokkal és állagjavítókkal részben, vagy egészben telepumpált szerek valóban jót tesznek a bőrünknek. Erről bővebben egy korábbi blogunkban olvashatsz.

 

Nem szabad kizárólag a címszavakra hagyatkozni, mert egy hagyományos kozmetikum címkéjén is gyakran találkozhatunk a natúr / bio szavakkal ha már van benne egy kevéske mandulaolaj, de ugyanúgy parabénnel tartósított és szintetikus illatanyaggal illatosított. Bár a natúrkozmetikumok gyártói felé támasztott követelmények magasak és nem kerülhet káros anyag a termékekbe, mégis óriási különbség van a látszólag azonos összetételű termékek között. Például a növényi olajok esetében nem kell feltüntetni, hogy finomított (agyonfeldolgozott, minden értékes tulajdonságától megfosztott, ám olcsó) vagy finomítatlan/ hidegen préselt (a növény összes értékes tulajdonságát magában rejtő, költségesebb eljárással kivonatolt, így drágább) olajokat tartalmaz. Ugyanez igaz a növényi hidrolátumokra is. Jogos a kérdés, hogy ha ez nem látszik az összetevők közt, akkor mégis honnan tudhatnád? A válasz egyszerű: rá kell kérdezni a gyártónál, mint ahogyan a piacon is meg tudod kérdezni, hogy a tojás amit veszel ipari csirkétől vagy szabadon tartott, kapirgálótól származik.

Mi arra törekedtünk a legelejétől fogva, hogy a termékeink teljes mértékben természetesek legyenek és a legkevésbé feldolgozott alapanyagokat tartalmazzák anélkül, hogy bármilyen kiskaput, apróbetűs részt fűznénk hozzá. Termékoldalainkon lefordítottuk az összetevőlistáinkat, sőt még azt is megtalálhatod, hogy pontosan mely alapanyagaink származnak ökológiai gazdálkodásból vagy éppen mely alapanyagok hidegen sajtoltak.

 

Torzított, vagy kifelejtett valóság

 

Gyakran az egyik legnagyobb hibája az ultramodern, szuper exkluzív, ugyanakkor mesterséges kozmetikumoknak, hogy egyszerűen nem fejtik ki a károsnak, allergénnek számító részeket, hanem egy gyűjtőfogalommal (latinul, angolul rengeteg változatban) illetik őket, és a vásárlóra bízzák, hogy megfejti-e a hieroglifákat, felfedi-e a parfüm, a tartósítószer, vagy valamilyen állagjavító mögött rejlő összetevő valódi kilétét. Ez azért probléma, mert ezáltal károsítják a bőr természetes védekező- és regenerálódási képességét, "ellustul".

Ezzel a trenddel szembesülve és persze jókora szakmai rákészülést követően mi magabiztosan tüntetünk fel minden apró hozzávalót a maga természetességében. Hiszen nincs is mit titkolni azon, hogy pontosan azt tesszük bele a készítményekbe, amit a leghatásosabbnak, a lehető legtermészetesebbnek tartunk.

 Miért jobb a natúrkozmetikum

Miért hatékonyabb a natúrkozmetikum?

 

Annak ellenére, hogy nem tartalmaznak kitalált és mesterségesen kifejlesztett, rendkívül hangzatos szuperanyagokat, a natúrkozmetikumok mégis jobban teljesítenek. Miért?  A legfőbb előnyük éppen az, hogy nélkülözik a változatos nevekre keresztelt kőolajszármazékokat, káros tartósítószereket, allergén szintetikus illatokat, színezékeket, egyéb szintetikus utánzatokat. Viszont megtalálhatók benne azok a bioaktív, magasan hasznosuló bio növényi kivonatok, hidegen sajtolt olajok, párlatok, amik amellett, hogy bőrbarátok, ezáltal a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, a bennük lévő hatóanyagokat a bőr a lehető legtermészetesebb módon használja fel. Ennek következtében "hagyják dolgozni" a bőrt, könnyebben beindul a regenerálódási folyamat, ezáltal természetes módon késleltethető a bőröregedés és a ráncosodás. Ilyenek például a nagora bioaktív hatóanyagokat és 100% tisztaságú olajokat és virágvizeket tartalmazó kozmetikumai.

 

Egyszerűbb, gazdaságosabb és egészségesebb? Igen!

 

Akárcsak az ételeknél, a kozmetikai összetevők adalékanyagai és tartósítószerei is felszívódnak a testünkben.  Legtöbbünk nincs tudatában ezeknek a felesleges összetevőknek a következményeinek és hatásainak, amelyek hosszú távon befolyásolják egészségünket és bőrünket.

Ezen mesterséges összetevők használata az életmóddal, a rossz étkezési szokásokkal és a szennyezéssel együtt napjaink egyik legvalószínűbb okai a problémás és érzékeny bőrnek, de összefüggésbe hozhazók más civilizációs betegségekkel is. Problémák, melyektől sokan szenvedünk, változatos bőrreakciókat produkálunk kiütések, kiszáradás, gyulladások formájában.

Tapasztalataink alapján biztosan állíthatjuk, hogy a bőr természetes védekezőképességét visszaállítva, a faggyúmirigyek termelődésének harmonizálásával és a bőr védőrétegének helyreállításával, a probléma mélyére nyúlva lehet csak tartós eredményt elérni a szépségápolásban.

Célunk, hogy a bőr emlékezzen egészséges működésére és ezáltal kevesebb, ám célzott kozmetikumot kelljen használnunk.

 

Ha szeretnéd a káros kozmetikumaidat teljesen természetesre cserélni, ami ráadásul hosszútávon alkalmazható, akkor szeretettel várunk az oldalunkon, illetve a Nagora Női Körben!

 

megnézem a natúrkozmetikumokat 

 

 

Szerző: Klibán Gréta

 

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák