Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Erre akkor is figyelj, ha problémamentes a bőröd

Gréta
Gréta
2022.05.18 11:17
Erre akkor is figyelj, ha problémamentes a bőröd

Amennyiben normál bőröd van, először is: gratulálok, hiszen nagyon sokunk nem mondhatja el magáról, hogy problémamentes az arcbőre. Másodszor pedig arra szeretnélek kérni, hogy ne hanyagold el a bőrödet amiatt, mert jelenleg éppen jó állapotban van. Tiszta arcbőr esetén is érdemes proaktívan tenni azért, hogy ezt a szerencsés állapotot megőrizzük és bőröd szépsége, illetve egészsége hosszú-hosszú évtizedekig biztosítva legyen.

 

A normál bőr jellemzői:

üde, tompa fényű, élettel teli, pórusai zártak, bársonyos tapintású, rugalmas, a faggyúmirigyek tevékenysége optimális, mint ahogy a víztartalma is. Az arcon maximum 1-2 mitesszer található, az orr hajlataiban.

Első, és talán legfontosabb: hidratálás kívül és belül!

Az egyik legfontosabb dolog, amit az egészséges, ragyogó és kellemes tapintású bőröd érdekében megtehetsz, ha gondoskodsz a hidratáltságáról. A hidratált arcbőr egyfelől feszesebbnek és teltebbnek hat, így a természetes szépsége már messziről feltűnik. 

Ám nemcsak a kinézete miatt előnyös hidratálni a bőrt, hanem megelőzésképpen is: bizonyos bőrproblémákat is megelőzhetünk vele, például a pattanások és mitesszerek kialakulását. Ugyanis hidratált bőr esetén a szervezetünk sokkal kevesebb olajat termel, így a pórusaink kevesebb valószínűséggel fognak eltömődni. Emellett a hidratált arc még a környezeti behatásoknak is jobban tud ellenállni, ami által az idő előtti bőröregedés is megelőzhető.

 

A napot érdemes reggeli tonizálással kezdeni, amihez a Flower power szépítő arctonik esszencia kitűnő választás. 100% bio hígítatlan, antioxidánsokban és hidratáló összetevőkben gazdag anti-aging esszencia, mely nyugtatóan hat a duzzadt, karikás szemekre, frissítő, tónusjavító hatású a megfáradt bőrre,  és védi a bőrt a környezeti ártalmaktól.

Egyébként furcsának tűnhet első hallásra, de fürdés után javasolt hidratálni a bőrünket, mert a csapvízben található klór szárító hatással van a bőrre. Ezt érdemes kiküszöbölni. A Homoktövis-zöldtea arckrém erősen antioxidáns bio homoktövishús-olajjal, bio zöldtea- és vadgesztenye kivonattal és erőteljesen hidratáló hialuronsavval védi a bőröd az idő előtti öregedéstől. Ha még könnyedebb, géles krémet keresel, a Rose Delux summer elixír gél bio jojoba olajjal és erősen antioxidáns, kötőszövet regeneráló bio vadgesztenyével kitűnő választás. Viszont azt ne felejtsd el, hogy külső hidratáció mellett belül is szükséges hidratálni rendszeres és bő vízfogyasztással!

 

Nyáron a káros UV-sugárzástól is célszerű védeni a bőrt

 

Akármilyen bőrtípusról beszélünk, a napsugárzás okozta veszélyek ellen védeni kell az arcbőrünket, hiszen amellett, hogy felgyorsítják a bőröregedés és a ráncok kialakulásának folyamatát, komoly bőrbetegségeket is okozhat. 

Arra viszont érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk, hogy pontosan milyen fényvédőt használunk, mivel a legtöbb naptej kémiai fényvédő anyagokkal készül, amik szintén egészségügyi kockázatokat rejtenek. Ha ezek az anyagok felszívódnak a szervezetünkben, olyan tünetekkel járhat, mint az irritáció, a gyulladás vagy más allergiás reakciók, de összefüggésbe hozhatóak a hormonális egyensúly felborulásával is.

Ráadásul a népszerű 4-Methylbenzylidene Camphor fényvédő vegyület belemosódik a vízbe is. Ezért ahányszor lubickolnánk a kedvenc tavunkban egyet, megmártóznánk a tengerben vagy óceánban, számolnunk kell azzal a kockázattal, hogy ez az anyag rólunk belekerül a vízbe, és leírhatatlan károkat okoz a vízi élővilágnak. Emiatt már az USA-ban és Japánban be is tiltották a használatát.

Tudtad, hogy a bőrödet sejtszintű fényvédelmet biztosító növényi olajokkal és zsírokkal is védheted a napsugárzás káros hatásai ellen? Bio szezámolaj, bio vadgesztenye, bio homoktövishús olaj, bio finomítatlan shea vaj és kókuszolaj, ezek az esszenciális olajok és vajak védik a sejteket az UV sugárzás DNS károsító hatásától és serkentik a sejtek természetes védekező reakcióit.

Ezért ajánlanám inkább a bőrödnek is egészségesebb és a természetet is kímélő fizikai fényvédőt tartalmazó készítményeket. Ilyen például a Homoktövis-zöldtea arckrém és a Rose deluxe summer elixír gél, melyek sejtszíntű, ~SPF5 védelmet nyújtanak a nap sugaraival szemben. Ha ennél erősebb védelemre van szükséged, használd a Vadgesztenye-homoktövis napozó krémet.


Este se felejtsük el megmosni az arcunkat

 

Amennyiben sminkelsz, te is nagyon jól ismered a smink lemosásának a fontosságát. Viszont, ha esetleg nem szoktál sminkelni, akkor sem érdemes kihagyni ezt a lépést, hiszen napközben nagyon sok szennyeződés és baktérium rakódik az arcbőrre, emellett maga az arcunk is termel elhalt hámsejteket és olajokat. Ezeket az anyagokat nagyon fontos lemosni alvás előtt, főleg akkor, ha van esti arcápolási rutinunk is.

Az esti mosakodáshoz érdemes a bio levendulavízzel, sárgabarackmag- és szezámolajjal készült Levendulás hidratáló arclemosót használni, aminek segítségével nemcsak, hogy leszedünk minden szennyeződést az arcunkról, hanem plusz tápanyagokhoz is juttatjuk a bőrünket. Ezzel segíthetünk az arcunknak este is regenerálódni, és nem kell a hidratáló krémezés folyamatával bajlódnunk már.

Esti tonizáláshoz válaszd a 100% tisztaságú bio damaszkuszi rózsavizet, mely kiváló tisztító, antioxidáns, sejtregeneráló és védi a bőrt az öregedés ellen.

Ezután már nem szükséges hidratáló krémet használnod, hacsak nem szeretnél extra táplálást és anti-aginget. Ekkor néhány naponta használd a Rózsa-vadrózsa éjszakai arckrémet.

A szépségápolási rutinodat kiegészítheted booster-ekkel ha 30 év felett vagy, illetve ha valami ütőset keresel, hogy megelőzd bőröd idő előtti öregedésést: a mimikai ráncokra a Argán szemkörnyékápoló, a rugalmasság és tónus javítására pedig a Serum 09 arcszérum a tökéletes választás.

A teljes normál bőrre való rutint itt találod.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Miért jobb a natúrkozmetikum? Spórold meg magadnak a felesleges méreganyagokat!

Tonik kalauz kezdőknek és haladóknak: az esszencia, a permet és a mist – mi a különbség közöttük?

Víz- és zsírbázis – a természetes egyensúly

Alumínium származékok a bőrápolásban – többet ártanak, mint használnak

Mit tehet bőröd szépségéért a damaszkuszi rózsa?

Ismerd meg a TOP 10+1 szuperszexi gyógynövényünket

 

Szerző: Klibán Gréta

 

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák