Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Mit tehet bőröd szépségéért a damaszkuszi rózsa?

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2021.08.26 08:30
Mit tehet bőröd szépségéért a damaszkuszi rózsa?

Édes, jellegzetes illatáról és csodaszép, a rózsaszín szinte minden árnyalatában játszó, hatalmas virágairól te is könnyedén felismered a damaszkuszi rózsát. Azonban nemcsak a meseszép látvány az, ami elkápráztat...

 

a virág és a belőle készült 100% bio rózsavíz permet csupa olyan hasznos anyagot tartalmaz, ami minden bőrtípust bársonyossá varázsol és még a bőröregedést is lassítja. Nem véleltenül ez az egyik TOP, általatok leginkább kedvelt termékünk.

De ne siessünk ennyire előre, kicsit hangolódjunk rá erre a gyönyörű virágra. Engedj meg magadnak pár perc énidőt és hunyd le a szemed. Képzeld magad elé a Kelet fűszeres illatú titkokkal terhes világát. Csatangolj egyet képzeletben a zegzugos utcákon, ahol lépten-nyomon ebben a káprázatos virágban gyönyörködhetsz.

 Damaszkuszi rózsa

A damaszkuszi rózsa az egyik legősibb rózsafajta

 

A damaszkuszi rózsa a világ egyik legősibb rózsafajtája, ez a lenyűgöző pink virág Elő-Ázsiából származik. Nem csodálkoznánk, ha még nem találkoztál volna a virággal, hiszen az éghajlati viszonyok miatt hazánkban elég nehezen szaporítható fajtáról beszélünk. 

Azonban, ha túlélték az időjárási viszontagságokat, egy-két rózsatövet talán a tari Tuzson Arborétumban felfedezhetsz a barátnőiddel vagy a családdal közösen, egy kellemes, testet-lelket feltöltő kirándulás alkalmával. 

Egyébként rendkívül sokoldalú virágról beszélhetünk. A szemet gyönyörködtető és az érzékeket elbódító illatán kívül kozmetikumok rendkívül kedvelt alapanyaga, de ehető rózsaként is számon tartják. 

A szépségápolás mellett, szívesen készítenek még belőle lekvárt, szörpöt, olajat és természetesen parfümöt is. Megsúgom, hogy afrodiziákumként is előszeretettel használják a damaszkuszi rózsát.

 

Damaszkuszi rózsa minden bőrtípusra

 

A Nagoránál mi azért szeretjük a damaszkuszi rózsát, mert nem válogat: minden bőrtípusra lenyűgöző hatása van. Mindig azt mondjuk, hogy válaszd a bőrtípusodnak megfelelő szépségápolási termékeket, de szerencsére a damaszkuszi rózsával nem hozhatsz rossz döntést. 

Normál, száraz, zsíros, szeborreás, érzékeny rozáceás bőrre, de zsírhiányos, vízhiányos és kombinált bőrtípusra is ajánlott. Nemcsak szebb bőrképet eredményez, de hatóanyagai káros anyagok – mint amilyenek például az alumíniumszármazékok – hozzáadása nélkül épülnek be a bőrödbe, hogy ott fejtsék ki jótékony hatásaikat. 

Legalábbis akkor, ha a 100% tisztaságú Bio Rózsavíz permetünket használod. Ez egy igazi párlat, amit a damaszkuszi rózsa szirmaiból készítünk vízgőz desztillációval. Se hozzáadott vizet, se tartósítószert nem tartalmazó, alkoholmentes natúrkozmetikum.

 Bio rózsavíz permet

Miért ajánljuk a Bio rózsavíz permetet?

 

Egyfelől a bőr számára fontos vitaminokban rendkívül gazdag: dúskál az A-, B-, C-, E- és K-vitaminban, de tápláló hatása mellett a virág jellegzetes illatát is felfedezheted benne. Jót testnek és léleknek. 

Emellett kitűnő hidratáló, de a bőröregedés lassítására, valamint a sejtek regenerálására is jó hatással van. A damaszkuszi rózsából készült permet segítségével a bőröd nemcsak üde, de bársonyosan puha is lesz, amihez jól esik hozzáérni. 

 

Mi mindenre használhatod a Bio rózsavíz permetet?

  • kitűnő hidratáló hatású, sejtregeneráló és védi a bőrt az öregedéstől
  • a nyári melegben frissítő, illatos arcpermet
  • fújd a hajadra és illatos, hidratált lesz
  • használd sminkeltávolításra
  • fáradt, puffadt szemre remek pakolás
  • smink alá permetezve segíti a hidratálást, feszesíti a bőrt
  • arclemosó után használd tonik helyett
  • arckrémed alá permetezve extra táplálást nyújt, bársonyossá teszi a bőrt
  • gyantázás után nyugtatja a bőrt
  • napozás után hűsíti, regenerálja a bőrt és antioxidáns tartalma miatt védi a bőrt a nap káros hatásai ellen
  • belélegzése kiegyensúlyozza az érzelmeket, harmonizál
  • illata afrodiziákum ;).

Hogyan használd a Bio rózsavíz permetet?

Frissítő kényeztetésként akár napjában többször is. A nappali és az esti hidratálókrém használata előtt permetezd be vele az arcodat és a dekoltázsodat és még mielőtt megszáradna, kend be magad hidratáló krémmel. Ezáltal több nedvességhez jut a bőröd és a krémek tápanyagain túl, a rózsavíz értékes összetevői is mélyebbre jutnak a bőrödben. Fontos, hogy erre még azelőtt sor kerüljön, hogy a rózsavíz megszárad, hiszen a segítségével a bőröd mélyebb rétegeibe juttathatod el az arckrémed hatóanyagait. Nyáron különösen ajánljuk, főleg napozás után, mivel antioxidáns tartalma nemcsak táplálja és regenerálja a bőrödet, de hűsítőleg is hat rá, illetve megvédi a nap káros sugaraitól. És akkor az illata harmonizáló, lélekmelengető hatásáról még nem is beszéltünk.

 

Válaszd a bio damaszkuszi rózsavizet és érezd bőrödön a királynői kényeztetést. Ha kipróbáltad, írd meg nekünk tapasztalataidat a Nagora Női Körben!

  

Szerző: Prokaj Bea

 

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák