Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Nagora bőrápolási szertartások a kiegyensúlyozottabb mindennapokért

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2018.05.10 17:46
Nagora bőrápolási szertartások a kiegyensúlyozottabb mindennapokért

"A bőr természeténél fogva képes gondoskodni magáról. Ápolásra csak akkor szorul, ha működésében zavar keletkezik. Ezért mindössze annyi a feladatunk, hogy támogassuk a bőr munkáját. Minden egyébről gondoskodik a természet." Gabriela Nedoma

Ezt a rövid, ámde hatásos nagora szeánszot szeretnénk megosztani veled, hogy minden reggeled derűsen, önbizalommal és tettvággyal telve, 100% natúran induljon.

Reggeli nagora bőrápolási szertartás

  1. Nézz a tükörbe és mosolyogj, minden vonásod egy emlék, amitől több leszel.

  2. Mosd meg az arcod langyos vízzel, majd töröld szárazra.

  3. Permetezz az arcodra, nyakadra és dekoltázsodra bio damaszkuszi rózsavizet és érezd, ahogy a virágok királynőjének fenséges illata harmonizál.

  4. Lágyan masszírozd el a kedvenc nagora arckrémedet a nedves arcodon, nyakadon és dekoltázsodon.

  5. Miközben ápolod a bőrödet, gondolj arra, hogy az életedet Te irányítod, a döntéseid a Te kezedben vannak. Rendezd a gondolataidat, tervezd meg a napodat, tűzd ki a napi célokat. Tervezd meg előre, hogy ma sem hagyod magad felbosszantani a dugóban, a villamoson, hanem meglátod a szépet az életben és lehetőségként éled meg, hogy magaddal foglalkozhatsz. Például vigyél egy könyvet, és így mindig hasznosan töltheted az idődet. Felügyeld minden gondolatodat és cselekedetedet a napod folyamán és a döntéseidet mindig a natúr, természetes élet mentén hozd meg.

 


Esti nagora bőrápolási szertartás

  1. Zuhanyzás után nézz a tükörbe és mosolyogj. Az arcodra van írva minden, ami ma történt veled. A szertartás közben összegezd a napodat visszafelé indulva. Észre fogod venni, hogy mennyi minden történik veled egy rutinos mindennapon is. Ha történt olyan, amin még mindig rágódsz, most van itt az ideje, hogy elengedd. Ha történt valami, amin még tudsz és szeretnél változtatni, annak is itt van az ideje. Ez a pár perc csak a tiéd és arra való, hogy ne csak kívülről, de belülről is megtisztulj az esetleges visszahúzó gondolatoktól.

  2. Mosd le az arcodat a kedvenc nagora aclemosóddal.
    • Ha normál vagy száraz a bőröd, akkor nyomj egy nyomást az arclemosódból (Mandulás-kókuszos hidratáló krémes arclemosó, Levendulás hidratáló krémes arclemosó) a vattakorongra és töröld le a sminkedet (ha van), majd egy újabb nyomással és tiszta vattával töröld tisztára az arcodat. Ekkor már tiszta és hidratált is a bőröd, itt meg is állhatsz, ha úgy kívánod.
    • Ha a bőröd kombinált vagy zsíros, akkor a kezedbe nyomd az arclemosódat (Rózsaliget arclemosó gél), egy kis vízzel habosítsd fel és mosd át vele az arcodat, majd öblítsd le és töröld szárazra. A nappali sminkedet is le tudod vele mosni és a felesleges faggyútól is megszabadít.

  3. Ezután használd a bőrtípusodnak megfelelő éjszakai arckrémet és kend át vele az arcodat, a nyakadat és a dekoltázsodat. Várj néhány percet, amíg beszívódik.
  4. Végül - ha további törődésre vágysz vagy külön szeretnél foglalkozni a szemkörnyékkel - használj szem- és szájkörnyékápolót (Argán szem- és szájkörnyékápoló) illetve minden bőrtípusnak megfelelő superseed és superfood növényi olajok kombinációjából készült 100% hatóanyag tartalmú szérumot (Serum09 bio borágó- és inkamogyoró olajjal). A bio argánolaj magas alfa-tokoferol tartalmának köszönhetően fontos szerepe van a ráncok kialakulásának megelőzésésben.

 

Ha készen vagy az arcoddal, simítsd végig a testedet a mennyei illatú finomítatlan kakaóvajjal készülő testápolónkkal. Bőröd már az első pillanattól hálás lesz érte, mert összetevői nem csak a bőröd felszínét, de a mélyebb rétegeket is táplálják, hidratálják.

Utolsó lépések egyikeként jól krémezd be a kezedet és a talpadat egyik Körömvirágos krémünkkel (Citromfű-körömvirág kézápoló krém, Narancs-vanília-körömvirág kézápoló krém). A bio körömvirágolaj erősíti a bőr védőrétegét, az aloe vera sejtmegújító, bőrnyugtató, hűsítő, az E-vitamin kiváló antioxidáns. Mindezt a citromfű/narancs-vanília fantasztikus illata öleli körül.

Heti 1x ajánljuk, hogy állj be a zuhany alá a Holt-tengeri sós, rózsaszín agyagos testradírral és jól dörzsizd át a testedet vele. Kérj meg valakit, hogy a hátadat is alaposan dörzsölje meg, hiszen a hátnak is szüksége van a hámcserére. A holt-tengeri só rendkívül magas ásványi anyag tartalmával intenzíven tisztítja, megfiatalítja és kiegyensúlyozottá teszi a bőrödet. Ezentúl lehetővé teszi, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni, segít visszaállítani a bőr természetes pH értékét; száraz bőrnél lezárja a pórusokat, nem engedi kipárologni a nedvességet a bőrből. A szerelem virága kölcsönzi neki az édeskés virágillatot, mely megalapozza esti hangulatodat is.

 

Szerző: Prokaj Bea


Csatlakozz a Nagora Női Körhöz még több hasznos infóért és egy építő, szépítő női bandához, ahol bátran elmondhatod a véleményed, és őszintén teheted fel kérdéseidet.

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvassák!