Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

9 tipp a téli hidegben is bársonyos kezekért

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2023.01.25 10:41
9 tipp a téli hidegben is bársonyos kezekért

A kezünk az, ami egész nap ki van téve az időjárás viszontagságainak, a kinti-benti hőmérséklet-ingadozásnak, a káros anyagoknak, súrlódásnak stb. és sajnos ma már nemcsak felnőtteknél, hanem egészen kisgyermekeknél is előfordul hogy húzódik, viszket vagy akár repedezik a bőr a kézfejen és az ujjak között.

Ki ne emlékezne a híres jelenetre az Elfújta a szélből, amikor Scarlet O’Hara-t a keze leplezi Rhett előtt, mikor elmegy a férfit meglátogatni. Ma már a hölgyek nem viselnek kesztyűt hogy megvédjék finom kacsójukat a széltől és a naptól, de a szép és ápolt kéz továbbra is a nők éke. A kiszáradt bőr azonban nemcsak kevésbé esztétikus, hanem fájdalmas is lehet.

Milyen probléma áll a száraz, repedezett kéz mögött?

Az ok legtöbbször egyszerű: időjárás okozta problémán túl az óvodában, iskolában, munkahelyen a mosdókban, de otthon is olyan szappant/kézfertőtlenítőt/tisztítószert használunk, ami szárító hatású vegyszert tartalmaz, és sajnos ezekkel az anyagokkal napjában sokszor érintkezünk.

 

 

Mi a megoldás? 9 könnyen betartható segítség a téli napokra:

1. Télen védd a kezed kesztyűvel.

2. Soha ne menj ki a hidegre vizes kézzel, károsítja a bőrödet.

3. Házimunkához húzz gumikesztyűt vagy használj bőrbarát, káros anyagoktól mentes tisztítószereket. Konkrét tippeket, környezet- és pénztárcakímélő ötleteket itt találsz.

4. Télen is érdemes radírozni, hogy az elhalt hámréteget eltávolítsuk és felfrissítsük a bőrünket. Ehhez ajánljuk a Nagora Kávés puszedli radírozós szappant.

5. Készíts nyugtató, gyulladáscsökkentő főzetet kamilla vagy körömvirág teából, és áztasd ebbe kezeidet.

kamilás kézkrém

6. Ha teheted, vegyszermentes natúr szappant használj, ami egyben táplál is. A címkén (INCI) az alábbiakat mindenképp kerüld el: 

Szulfátok (Sodium Laureth Szulfát, Nátrium- Lauril-Szulfát, Ammónium-Laureth-Szulfát, SLS, SLES): ettől lesz az adott terméknek nagy habja. Agresszív anyag, a bőrt, a hajat erősen szárítja, ezenkívül a bőrt átjárhatóvá teszi, így védtelenné válik a kórokozókkal szemben.

Parabének (metil-, propil-parabén,  butil-, ethylparaben, isobutylparaben): tartósítószer. Bizonyítottan rákkeltő lehet, allergies reakciót okoz pl. kontakt dermatitiszt (ekcéma).

Triclosan/ triklozán (Isopropylparaben): allergiát okozhat, megtámadhatja a bőr természetes savvédőköpenyét. A teljes listát itt találod.

7. Válassz vegyszermentes, gyulladáscsökkentő, gyógynövényekben gazdag kézkrémet (körömvirág, aloe vera, kakóvaj), mely véd is az időjárás viszontagságaival szemben is. A gyógynövények hatékonyságát tovább növelheted, ha éjszakára vastagon bekened a kezed és pamutkesztyűt húzol.

8. Otthon elkészíthető, olcsó bőrápoló praktikákat is bevethetsz: dörzsöld be a kezed olívaolaj és citromlé keverékével, ami kiválóan hidratálja a bőrt és a körömágyat.

9. Fogyassz minden nap elegendő, minimum 2-3 liter folyadékot (lehetőleg vizet, ízesítetlen gyümölcs- vagy gyógynövény teákat).

gyógynövényes kézkrém

Sokan panaszkodtatok, hogy nagyon érzékeny a kezetek a téli hidegre, és kirepedezik a bőrötök (sajnos nekünk is volt ilyen problémánk), így a népszerű Körömvirágos kézápoló mellett kifejlesztettünk egy Fitoszterolos intenzív bőrvédő krém, ami egy beteljesült álom az érzékeny vagy akár ekcémás bőrűek számára. A fitoszterolok a bőr saját védelmi mechanizmusának támogatásán keresztül növelik a bőr vízmegtartó képességét, és a benne található kamilla olaj és panthenol nyugtatja, táplálja a bőrt.

 

Ne várd meg amikor már érezhetően húzódik a bőr a kezeden, netalántán kisebesedik. Ha mégis így jártál, akkor se ess kétségbe, a nagora kézkrémek bio körömvirágolaj tartalma gyulladáscsökkentőerősíti a bőr védőrétegét, és elősegíti a bőr regenerálódását.

 

Mitől különleges a nagora kézkrém?

  • jól felszívódó, intenzív ápolást nyújt a kezednek,
  • garantáltan feldobja a szürke hideg napokat: ellenállhatatlan indiai citromfű és édesnarancs illóolajjal készül, érzed használata közben érzed, ahogy visszatér a napfény és a nyár ;) ,
  • a benne található bio körömvirágolaj gyulladáscsökkentő,  erősíti a bőr védőrétegét, elősegíti a bőr regenerációját, és kiváló bőrnyugtató, így télen is bársonyosan puha marad a kezed,
  • a krémekbe sheavajat tettünk, melynek "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére. Tápanyagtartalma (zsírsav, A, E, F vitamin, béta karotin) szinte tökéletes bőrápolóvá teszi, emellett a sejtregenerációhoz különösen fontos allantoin tartalma is kiemelkedő (8-11 %). Önmagában 5-6 faktoros fényvédő,
  • a bennük található aloe vera rendkívüli bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik: sejtmegújító, nedvességmegkötő, hűsítő, nyugtató, kiváló antioxidáns. Jótékony a viszkető, irritált bőrre is. Számos vitamint (A, B komplex, C), több mint 20 féle ásványt (pl. kálcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnesium), enzimeket tartalmaz,
  • nem tartalmaz kőolaj-származékot, parabént, szilikont, polietilén-glikolt (PEG), génmódosított anyagot, színezéket és állati eredetű anyagokat,
  • gyerekek is használhatják,
  • vegán és zöldkozmetikum: a tégelyét visszaváltjuk és újrahasznosítjuk, így veled együtt egy élhetőbb bolygót hagyunk az unokáinkra.
  • és mert mi is kizárólag ezt használjuk. :)

Szerző: Prokaj Bea

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

BŐRÖD VÁLTOZÁSA A MENSTRUÁCIÓS CIKLUS SORÁN

NEKED IS GONDOT OKOZ AZ EKCÉMA? ISMERD FEL IDŐBEN A BETEGSÉGET ÉS KEZELD MEGFELELŐEN!

AMIT A KORAI BŐRÖREGEDÉSRŐL MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

TONIK KALAUZ KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK: AZ ESSZENCIA, A PERMET ÉS A MIST – MI A KÜLÖNBSÉG

VÍZ- ÉS ZSÍRBÁZIS – A TERMÉSZETES EGYENSÚLY

MIÉRT JOBB A NATÚRKOZMETIKUM? SPÓROLD MEG MAGADNAK A FELESLEGES MÉREGANYAGOKAT!

MITESSZEREK KEZELÉSE HATÉKONYAN

ÍGY VEHETED FEL A HARCOT AZ AKNÉS, PATTANÁSOS BŐRREL

ÍGY JELENNEK MEG A HORMONÁLIS VÁLTOZÁSOK A BŐRÜNKÖN

A SEBORRHEA ÉS A ZSÍROS BŐR NYOMÁBAN – ÍGY ISMERHETED FEL ÉS KEZELHETED EZEKET A BŐRÁLLAPOTOKAT!


Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Csak nőknek: Ha érdekelnek a női témák (szépségápolás, tudatos életmód, egészség, nőiség) egy odafigyelő, támogató, inspiráló, tudatos, biztonságos női térben, gyere el a modern fonóba, csatlakozz zárt facebook csoportunkhoz, a Nagora Női Körhöz.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák!