Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Kényeztető bőrápolás nyáron is – tippek a nyári forróság idejére!

Gréta
Gréta
2020.07.15 14:15
Kényeztető bőrápolás nyáron is – tippek a nyári forróság idejére!

A felemásra sikerült tavasz után végre itt a nyár: a szabadság, a természetjárás, a kerti partik és a ráérős figyelem, valamint a rozéfröccstől hűs esték időszaka. A szekrény legmélyéről végre előkerülnek a lenge nyári ruhák, a szalmakalapok és napszemüvegek is, amik a tavalyi nyár óta bevetésre készen várakoztak a polcok eldugott részein. Azonban hiába váltunk könnyedebb fokozatra, nem feledkezhetünk meg arról, hogy a rengeteg napsütés, a forróság, a légkondi, a napozás és a strandolás milyen hatással lesz a bőrünkre.

Éppen ezért, most a nyári bőrápolással kapcsolatban osztunk meg veled néhány kincset érő tippet, amikből megtudhatod, hogyan óvhatod meg testünk elsődleges védelmi vonalát úgy, hogy az közben egészséges, szép, üde és friss maradjon.

 

Mire kell figyelni a kánikula idején?

Bár a hűvös idő végeztével már nem kell attól tartanunk, hogy a fűtés kiszárítja a bőrünket, de azért még így is akad néhány veszélyforrás, ami káros hatással lehet a bőrünkre. Például a melegben elveszti a hidratáltságát, zsírosabbnak tűnik a „szokásosnál” vagy épp megég a tűző napon. Utóbbi pedig az UVA, UVB sugaraknak köszönhetően nemcsak fájdalmat okozhat, de még a bőrrák kialakulásának kockázatát is növeli, valamint a bőr öregedését és a ráncok kialakulását is felgyorsíthatja. 

Végeredményben, amikor beköszöntenek a forró nappalok és langyos éjszakák, a következőkre kell felkészülnünk. Többek között: 

1. A szervezetünk sokkal több folyadékot veszít a fokozottabb izzadás miatt, mint a téli hónapok során. Annak érdekében, hogy bőrünk finom puhasága, kellemes tapintása ezekben a hetekben is megmaradjon, külön figyelmet kell fordítanunk a hidratálásra.

2. Az egyik legfontosabb dolgunk a védekezés a nap káros UV-sugaraival szemben. Nemcsak a leégést vagy a napszúrást kockáztatjuk meg, hanem a ráncok és a bőrrák kialakulását is. 

3. A légkondis iroda, lakás, autó vagy tömegközlekedési eszköz, valamint a strandok klóros és a tenger sós vize igencsak kiszáríthatja a bőrünket – vagyis a hidratálásra tényleg szükség van. 

4. Mivel meleg időben bőrünk hajlamosabb a zsírosodásra és az izzadásra könnyebben tapadnak meg a pórusokban a porszemek, a leizzadt smink maradéka és más szennyeződések is. Úgyhogy az alapos arctisztításra mindig figyelni kell!

Nagora nyári tippek bőrápoláshoz 

  1. Ne feledkezz meg az arctisztításról! 

Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy megtaláld a bőrtípusodnak megfelelő, tápláló natúrkozmetikumokat és azokat be is építsd a nyári bőrápolós rutinodba. Természetesen a verejtékmirigyek aktív működése miatt az arctisztítás most is fontos szerepet kap, hiszen tiszta pórusok nélkül nincs egészséges, üde arcbőr. De van még ezen kívül?

 

  1. Napozz, de közben védd a bőröd! 

Azt már talán te is megfigyelted, hogy a téli hónapok testes krémjeivel ellentétben, nyáron a könnyedebb ápolást díjazza igazán a bőrünk. Éppen ezért a melegebb időszakban minden bőrtípusnak inkább a könnyebb, gél vagy akár zselé állagú hidratáló arckrémek tesznek igazán jót. Hiszen nyáron többet izzadunk, ezért bőrünknek is szüksége van a fokozottabb hidratálásra, így a magas hialuronsav tartalomra, mely megköti a vizet a mélyebb rétegekben is. Többet tartózkodunk napon, így szükséges a magas antioxidáns-tartalom, például zöldtea, vadgesztenye vagy homoktövis, amik megkötik a káros szabad gyököket, így késleltetik a bőr öregedését. Illetve nem árt, ha a krémünk sejtszintű fényvédelmet biztosító olajokat is tartalmaz, például jojoba olajat vagy homoktövist.

Az antioxdiánsok nemcsak a vegyszerek- vagy a szmog-, hanem a nap káros hatásait is semlegesítik, mint például a Vadgesztenye-homoktövis naptejünk, mely SPF25 összetevőjével teljeskörű UVA, UVB védelmet nyújt, hogy a napsugarakból csak a létfontosságú vitamint, a D-vitamint hasznosíthassa a szervezeted.

De visszatérve a zselékhez: mivel a zselék és gélek egyik legfontosabb összetevői virágvizek és gyógynövények kivonatai, nemcsak kiválóan hidratálják az arcot, hanem a gyógynövények egyéb hatóanyagaival is ellátják azt.

Ilyenek a sejtszintű fényvédelmet (kb SPF5) is biztosító krémek és krémgélek: a kombinált vagy zsíros bőrt finoman kényeztető Kakukkfű gél, vagy a normál és száraz bőrre készülő Homoktövis és zöldtea egyesített erejével hódító arckrém.

Ha pedig könnyed, gyorsan felszívódó virágzselével szeretnéd kényeztetni az arcod, melyek a különböző bőrtípusoknak leginkább megfelelő gyógynövényeket és virágokat tartalmaznak maximális hatóanyagtartalommal, válaszd a Rose delux summer elixír gélt normál- és vízhiányos bőrre, a Teafa faggyú-harmonizáló arczselét zsíros és kombinált bőrre, vagy a Green tea - hyaluron hydra arcgélt kombinált bőrre. A gél és zselé állaguknak köszönhetően kifejezetten a nyári évszaknak megfelelő ápolást és anti-aging hatást biztosítanak. 

 

  1. Időnként frissítsd fel a bőrödet! 

Még a legnagyobb melegben is átadhatod magad az önfeledt pillanatoknak a Bio Rózsavíz permetünkkel, ami nemcsak üdítően hat majd a bőrödre és segíti a krémek felszívódását, de öregedésgátló hatásával még a ráncok kialakulása ellen is felveheted a harcot.

 

  1. Figyelj, hogy mikor mész ki a napra! 

Ha megteheted, akkor déli 11 óra és délután 15 óra között csak árnyékban tartózkodj a napon. Mivel ilyenkor a legmagasabb a napból érkező káros UV-sugárzás, tanácsos ezt kicsiknek és nagyoknak egyaránt elkerülni. Ha mégis ki kell merészkednétek a szabadba, használjátok a fényvédő krémeket, és keressétek az árnyékos részeket.

 

  1. Belülről is hidratálj! 

Vagyis pótold az elveszett folyadékot. A víz hidratálja a testet, javítja az anyagcserét és az emésztést, illetve csökkenti a fáradékonyságot, növeli a szervezet energiaszintjét. Nyáron ajánlott a szokásosnál több innivalót fogyasztani, egy nap minimum 2-3 litert kellene meginnunk. Arra figyelj, hogy ne cukros üdítőkkel, energiaitalokkal pótold a kiizzadt folyadékmennyiséget, hanem például citromos vízzel. Ez nemcsak finom és üdítő egyszerre, de a citromban lévő antioxidánsok is jó szolgálatot fognak tenni a bőrödnek. Célszerű, ha mindig van nálad egy kulacs, amivel könnyen ellenőrizheted a vízfogyasztásodat és környezettudatosan bármikor újratöltheted.

 

  1. Eljött a kiegészítők ideje! 

Nyáron legalább annyira változatosan dobhatod fel a ruhatáradat néhány nagyszerű kiegészítővel, mint télen, ráadásul egyik másik darab a fényvédelemben is igencsak hasznos lesz. Öltöztesd fel magadat és a családodat UV-szűrős napszemüveggel, néhány kedves szalmakalappal, de 1-1 színpompás, elegáns kendővel is új stílust teremthetsz magadnak – nem mellesleg, még a vállaidat is megóvod a leégéstől.

 

Te hogyan szoktad védeni a bőrödet a nyári hőségben? Meséld el nekünk a Nagora Női Körben!

 

Szerző: Klibán Gréta


Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák