Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Ép test, ép lélek: ezek a híres emberek bevált reggeli rutinjai!

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2020.05.28 14:15
Ép test, ép lélek: ezek a híres emberek bevált reggeli rutinjai!

Természetesen nemcsak mi, egyszerű halandók küszködünk a reggeli felkelés viszontagságaival, hanem híres és sikeres embertársaink is. Éppen ezért összegyűjtöttük, hogy mivel kezdi a napját például Jennifer Aniston vagy Barack Obama, hogy te is ihletet tudj meríteni a reggeli szokásaikból!

Azt már megszokhattuk, hogy a sztárok nemcsak a címlapokon és a mozivásznon néznek ki remekül, de még egy kora reggeli műsorban is összeszedetten válaszolnak a hozzájuk intézett kérésekre.


Ez többek között annak köszönhető, hogy ők is kialakították a maguk reggeli rutinját, így a szervezetük kellőképpen hozzászokott az állandó, kényeztető bánásmódhoz. Ennek köszönhetően az agyuk is hamarabb tér magához a pihenésből és jobban tudnak a feladataikra koncentrálni.


Korábbi cikkünkben mi is tettünk néhány javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen reggeli szokásokat érdemes kialakítanod, de nézzük meg azt is, hogy mi a helyzet a sztárokkal. Ők vajon megfogadják a tanácsot?

 

Így csinálják a híres emberek

Nos, a reggeli rutin kérdésében is igen változatos palettát mutat a kínálat.

 

Jennifer Aniston például minden nap reggel 4.30-kor kel fel, elfogyaszt egy pohár meleg vizet citrommal, szappannal arcot mos és meditál 20 percet. Ezt követően reggelire proteinshaket fogyaszt, majd mielőtt elmenne az edzőterembe, még 30 percet spinningel és 40 percet jógázik.

 

Jane Austen ezzel szemben csak 7 óra körül kelt ki az ágyból, de reggel 8-ra már a zongoránál volt és egy órán keresztül muzsikált. Egészen addig, amíg a családja fel nem kelt. Reggel 9 órakor ugyanis már mindannyian a reggelizőasztalnál ültek és minden nap együtt reggeliztek, míg az írónő 10 órakor már a családi nappaliban írta remekműveit.

Erzsébet angol királynő idős kora ellenére még mindig 7.30-kor kel fel minden reggel – kivéve karácsonykor és húsvétkor –, majd ébredés után elfogyasztja tejjel és cukor nélkül készített Twinings’ teáját, természetesen kínai porceláncsészében. Eszik is néhány falatot a kedvenc süteményéből, aztán vesz egy forró fürdőt, majd csatlakozik a férjéhez, Fülöp herceghez, aki még csak ekkor fogja elfogyasztani a kedvenc müzlijét. Ezután a királynő felzárkózik a hírekkel – nagy rajongója a Racing Post műsornak –, majd hozzáfog a kormányzati teendőkhöz.

 

Marilyn Monroenak ezzel szemben nem volt konkrét ébresztési ideje, de minden reggelét egy frissítő zuhannyal kezdte. Azonban mielőtt beállt a tus alá, még melegített magának egy pohárnyi tejet a tűzhelyen, amibe két nyers tojás ütött bele. Ez a nagy gonddal elkevert proteinital volt a reggelije, egy szem multivitamin tablettával kiegészítve.

 

Obama

Barack Obama sem viszi túlzásba a koránkelést, legalábbis Jennifer Anistonhoz képest. Amerika exelnöke reggel 7-kor kel, mellőzi a kávét, helyette inkább vizet vagy narancslevet fogyaszt, esetleg zöld teát, ha mégiscsak szüksége lenne némi koffeinre. Utána viszont rögtön az edzőterem felé veszi az irányt egy kis kardio- vagy erőnléti edzésre, aztán már kezdődhet is a nap! (Ha Obama elnökhöz hasonlóan te is elhagynád reggel a kávét, de az illatáról mégsem szeretnél lemondani, próbáld ki a fertőtlenítő hatású Kávés puszedlit.)

 

A felsorolásban résztvevők közül talán Winston Churchill volt a legnagyobb hedonista. Igaz, hogy már 7.30-kor felébredt, de délelőtt 11 óráig ki sem kelt az ágyból. Hogy mit csinált helyette? Szivarozott, whiskyzett és persze rengeteget olvasott. 11-kor viszont felkelt, fürdött egyet, majd egy kiadós séta után nekifogott a napi teendőknek.

 

Végezetül pedig: “Failing to plan is planning to fail.”, azaz Aki nem tervez, a bukást tervezi meg — mondta Benjamin Franklin, aki minden reggel 4 órakor kelt és gondosan megtervezte a napját. Ez az, ami a sikeres emberekben közös és nekünk is érdemes elsajátítanunk: tudatosan megtervezni a napunkat minden reggel, hogy fókuszáltan kezdjük a napot. Ám érdemes annyi rugalmasságot beépíteni, hogy ne görcsöljünk rá, ha valami nem terv szerint alakul, hanem képesek legyünk az újratervezésre.

 

Hozzád melyik híres ember reggeli rutinja áll a legközelebb? Áruld el nekünk a Nagora Női Körben!

 

Szerző: Prokaj Bea


Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák