Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

13+1 szépségtipp lusta csajoknak, ráérős reggelekhez

Prokaj Bea
Prokaj Bea
2020.07.24 14:15
13+1 szépségtipp lusta csajoknak, ráérős reggelekhez

Időnként mindannyiunkkal megesik, hogy nehezebben mászunk ki az ébresztő után a pihepuha, kényelmes ágyból, mint máskor. Általában ezek azok a reggelek, amikor leöntjük magunkat kávéval, odaégetjük a reggeli pirítóst, vagy egyszerűen nem találjuk meg a gyerkőc kedvenc játékát, így a nyugodtnak induló reggel kicsit nagyobb felfordulásba torkollik. Ilyen esetekben viszont jól jön néhány életmentő szépségtipp, amiknek köszönhetően a megjelenéseden nem fog látszódni a sietős kapkodás.

Biztos te is ismered azt az érzést, amikor már annak is örülünk, ha sikerül egyhuzamban 5 órát aludnunk, mert annyira sokáig húzódott az előző esti műszak: lehet, hogy becsúszott egy kis túlóra a munkahelyen, vagy hazaérve nem a pihenéssel foglalkoztál, hanem rendbe tetted a konyhát, kivasaltad az egyre gyűlő ruhakupacot, vagy csak elmentél egy kicsit kikapcsolódni a lányokkal munka után.

Persze az is lehet, hogy a kisbabád nem hagyott aludni, mert jött a foga vagy fájt a pocakja, így a hajnali visszaszámlálásnál elhatároztad, hogy egy perccel sem fogsz korábban kelni annál, mint amennyire feltétlenül szükséges. Igen ám, de mi történik akkor, ha az utolsó lehetséges másodpercig szundikálsz és a reggeli kávé elfogyasztása után már nincs időd a jól bevált, bár kissé hosszadalmas reggeli rutinodra, esetleg a kényeztető, testet-lelket feltöltő Nagora szeánszokra?

 

Ha kevés az időd, vesd be a lusta csajok jól bevált szépségtippjeit!

Nem kell azért fél órával korábban kelned, hogy elkészítsd a sminkedet, vagy beizzítsd a hajvasalót, hogy úgy nézz ki, mint aki végigaludta az egész éjszakát és teljesen kipihente magát. Próbáld ki az alábbi trükköket és inkább aludj tovább reggelente, vagy, ha a napsugarak és a madárcsicsergés miatt amúgy is fent vagy, játssz egy kicsit az álomillatú törpékkel, mielőtt elvinnéd őket az óvodába vagy iskolába.

Úgyhogy vágjunk is bele!

Ami a sminket illeti:

1. Ne vidd túlzásba a sminket: egy kis alapozó – de ez alapos arctisztítás és egy könnyed anti-aging hidratáló esetén esetén elhagyható –, szempillaspirál és szájfény pont elég a természetes, üde kinézethez!

2. Amennyiben elaludtál és még ennyire sincs időd, csak vesd be az ellenállhatatlan vörös rúzst vagy színezett ajakápolót: garantáltan magára vonzza a szemeket a fáradt tekintetedről.

3. Vesd be Scarlett O’Hara trükkjét és csipkedd meg az orcád, hogy friss rózsás, élettel teli legyen.

A hajadra és a frizurára sem kell sok időt vesztegetned:

4. Ha megúsznád a hajmosást: a sietős reggeleken elég, ha csak a frufrudat megmosod és máris felfrissült a frizurád!

5. Még ennyi időd sincs a hajmosásra? Akkor dobd fel az outfited egy divatos kalappal, hajráffal vagy trendin megkötött kendővel! Ápolnak és eltakarnak.

6. Spórold meg a hosszadalmas frizurakészítést és válaszd a jól bevált copfot: vigyél bele egy kis modern stílust például néhány egyszerűbb fonattal, vagy a csavarásos technikával.

7. Csak egyet mondunk: a szélfútta, kócos haj akkor is jól áll, ha rövid a hajad. Amennyiben kicsit hosszabb, a balerinakonttyal is sikered lesz.

Az arcodról a sietős reggeleken se feledkezz meg:

8. Hidratáld a bőrödet akár már alvás közben is – de csak a bőrtípusodnak megfelelő krémmel.

9. Tedd gyorsabbá a reggeli arctisztítást: mosd meg hideg vízzel az arcod, majd a bőrödnek kedves arctisztítóval frissítsd fel a pórusokat. 2 spricc a damaszkuszi rózsavízből és máris királynőnek érzed magad.

10. Bármilyen későn is keltél, használj ajakápolót vagy szájfényt és máris frissé varázsoltad a megjelenésedet.

11. Mielőtt kilépsz a lakásból, kenj magadra egy réteg fényvédős arckrémet, hogy nap közben is védve legyél a káros UV-sugaraktól.

 

Spórolj időt ott, ahol csak tudsz:

12. Zsonglőrködj a feladatokkal és az idővel: például, ha mégiscsak rászánod magad a hajmosásra, akkor amíg hagyod hatni a sampont a hajadon, akár a fogadat is megmoshatod. De a kávéra várva a minimál sminkedet is elkészítheted.

13. Már előző este is lefürödhetsz, így emiatt nem kell reggel korábban kelned.

14. Készíts egy nagy pohár vizet az ágyad mellé éjszakára, így nincs kifogás, hogy nincs időd inni a reggeli rohanásban. Ezzel az apró trükkel sokat tehetsz azért, hogy hidratáld a tested és a másnap reggeli forgatagban se tűnj nyúzottnak.

 

Végezetül pedig egy Bill Gates idézettel szeretném megmutatni, hogy a lustaság lehet hasznos is, ha kreativitásra sarkall:

"Mindig egy lusta embert választok ki egy nehéz munkára. Mert ő talál egy könnyű utat az elvégzésére."

 

Neked vannak bevált trükkjeid a kapkodós – lustálkodós reggelekre? Ha igen, írd meg nekünk őket a Nagora Női Körben!

 

Szerző: Prokaj Bea


Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák