Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Arclemosási rutin – a bőrápolás alfája és ómegája

Gréta
Gréta
2020.09.24 12:30
Arclemosási rutin – a bőrápolás alfája és ómegája

Te is alkalmazol arclemosási rutint? Nagyon jól teszed! Azonban biztosan hallottál már arról, hogy nem mindegy milyen anyagokkal, hányszor, milyen rendszerességgel végzed el ezt a pár perces szokást. Ha kihasználod az arclemosásban rejlő lehetőségeket, rengeteg előnyre számíthatsz a krémezés, sminkelés, vagy épp a ráncok kialakulásának megelőzése során.

Ehhez azonban elkerülhetetlen, hogy egy kicsit mélyebbre ásd magad a témában, hiszen egy jól megválasztott arclemosási rutin hosszútávon garantálja neked a szépségápolás során a gondtalan reggeleket, estéket, és persze a finom, ápolt arcbőrt. Nézzük is meg, hogy mikor, mit és hogyan érdemes kombinálni a kívánt hatás eléréséhez!

 

Kezdjük a legegyszerűbb résszel!

Vagyis, hogy milyen eszközöket használsz az arclemosás során. Nem csak környezetvédelmi okokból javasolt a természetes szövetből készült mosható arctisztító korongok használata, hanem a bőröd is hálás lesz érte. Ráadásul praktikus és higiénikus megoldás, ha többet tartasz belőlük, és rendszeresen kiöblíted őket.

 

Mosható bambusz arctisztító korongok

A bambusz arctisztító korong használata például tökéletesen megfelel erre a célra, hiszen szuperül megtartja a hatóanyagokat, így nem kell attól tartani, hogy a hatóanyagok lefolynak a pamacsról, hanem szép fokozatosan vihetjük fel vele a lemosónkat.

 

Mi az, amit el kell távolítani?

Hatalmas tévhit, hogy minden „szennyeződést” el kell távolítani a bőrről, különösen napi szinten. A túlzott mennyiségű faggyú és olajok valóban eltömíthetik a bőrt, azonban egészséges egyensúlyban ezek épp az előnyünkre szolgálnak. Ezek védenek, ápolnak és természetes módon vonják be az arcbőrünket, ami így sokkal ellenállóbbá válik. Az állandó dörzsölés és vegyszeres mosás csak átmeneti sikert hozhat, de leginkább fokozott faggyútermelést, bőrpírt, irritációt, apróbb sérüléseket eredményez.

Amit finomhangolt módszerek segítségével el kell távolítani azok a felesleges faggyú, izzadtság, a smink, illetve a különböző, főként levegőből származó szennyeződések: por és szmog.

 Arclemosás

Milyen szereket érdemes használni?

Ahogy nálunk megszokhattad természetes alapanyagokban gondolkodunk. Nem csak a marketing szintjéig, hanem 100%-ban, ugyanis ezt tartjuk az egyetlen elfogadható és járható útnak a szépségápolás fejlesztésében. Nem csak a bolygónkat és a gyermekeink jövőjét határozhatjuk meg ezzel apró lépésekben, de a saját szépségünk fenntarthatóságát is biztosítjuk.

Kizárólag gyógynövényekkel, növényi kivonatokkal dolgozunk, illetve gyengéd, de hatékonyan tisztító növényi tenzideket használunk arctisztítóink elkészítéséhez. Ez biztosítja, hogy csak a túlzottan termelődő faggyút távolítsuk el az arcról és ne „nyúzzuk le” teljesen az egyébként fontos feladatot ellátó faggyúréteget.

Fontosnak tartjuk, hogy a száraz és vízhiányos bőrtípusúak már az arctisztítás során hidratálják arcukat, ezért arctisztítóink tele vannak hidratáló komponensekkel. Mindent transzparensen feltüntetünk az oldalon és még a tudományos háttérbe, hatásmechanizmusokba is betekintést adunk.

 

Arclemosó 

Milyen hatóanyagokat használunk?

Az arclemosáshoz bőrtípusonként változó természetes arclemosó készítményeket ajánlunk. A szárazabb és normál bőrűeknek sárgabarackmag-olaj, szezámolaj, levendula virágvíz jelenthet könnyebbséget a napi rutin során. A kifejezetten száraz (víz- és zsírhiányos) bőrűeknek a hidratáló hatású lemosók közül damaszkuszi rózsa és mandulás-kókuszos kivonatok hozhatnak enyhülést. Akik pedig a túlzott faggyútermelést, a zsírosodásra hajlamos arcbőrüket szeretnék egyensúlyba hozni, azoknak a rózsaliget arclemosó gélt, vagy a Skin balance essentials csomagot ajánljuk.

 

Milyen gyakran érdemes használni?

Örök vita tárgya, hogy milyen rendszerességgel érdemes a lemosást alkalmazni. Mivel természetes készítményekről beszélünk, ezért ezek esetében nem túlzás, ha naponta kétszer, reggel és este is használsz lemosót. Abban az esetben ajánljuk, hogy reggel is használj kímélő lemosót, ha nagyon olajosnak érzed a bőröd, amikor felkelsz. Más esetben reggel elég a langyos vizes mosdás.Többször nem feltétlenül érdemes, hiszen hagyni kell időt a bőrnek, illetve a jótékony anyagoknak, hogy érvényre juthassanak.

Ha pedig elmúltál már 30, érdemes olyan arclemosót választanod, ami nem csak tisztítja az arcodat, hanem öregedésgátló anyagokat is tartalmaz, mint a rózsa vagy a vadrózsa.

Végezetül pedig 12 ok, amiért mi a Nagora arclemosót ajánljuk

  1. Többé nem kell az összetevőket böngészned a kozmetikumok címkéin: kizárólag tanúsított BIO és minősített (BDIH, COSMOS), 100% natúr alapanyagokat, finomítatlan olajokat és 100% tisztaságú virágvizeket, illóolajokat használunk.

  2. Nem kell aggódnod a kozmetikai káros anyagok okozta bőrpróblémáktól. Még egy termék a fürdőszobádban, ami nem tartalmaz kőolaj-származékot, parabént, szilikont, polietilén-glikolt (PEG), génmódosított anyagot, színezéket, formaldehydet, káros szulfátokat, veszélyes emulgeátorokat, szintetikus illatanyagokat.

  3. Megerősítheted bőröd védekezőképességét, hogy segítsd megújulását, rugalmasságának megőrzését és akár bőrproblémáid is javulhatnak, hiszen pontosan azt adod bőrödnek, amire szüksége van természetes működéséhez.

  4. Újra érezheted a lélegző bőr élményét! Nem képez olajos filmréteget a bőr felszínén, nem tömíti el a pórusokat, így a tápanyagok mélyebbre jutnak.

  5. Biztonságban érezheted magad: natúrkozmetikaink biztonságosságát mikrobiológiai vizsgálatok és EU-s regisztráció igazolja.

  6. Kényelmesebbé teheted a napi bőrtisztító, -ápoló rutinodat, 2 legyet üthetsz 1 csapásra: arclemosó, mely eltávolítja a sminket, megtisztítja a bőröd a napközben felhalmozódott szmogtól, portól, szennyeződésektől, izzadtságtól, tisztítja a pórusaidat + hidratáló: mivel nem szükséges lemosnod, a tápláló tej egyben hidratálja és védi a bőröd. Csak töröld át vele esténként az arcod egy mozdulattal és már mehetsz is.

  7. Te is állatbarát vagy? Mi is óvjuk az állatokat: arclemosóink kizárólag növényi alapanyagúak, tehát VEGÁN-ok és természetesen nem végzünk állatkísérleteket sem.

  8. Magyar kézműves termék, megvásárlásával 2 család megélhetését támogatod.

  9. Használatával nélkülözöd az egészségre és érzékeny ökológiánkra káros hatású vegyszereket, és ezzel is csökkented az ökológiai lábnyomodat.

  10. Meggondolhatod magad: ismerve termékeink kiválóságát 60 napos pénvisszafizetési garanciát vállalunk.

  11. Minden egyes arclemosót kézzel, nagy odafigyeléssel és gondossággal készítünk neked, és a sok földi jó mellett egy csipetnyit a szívünkből, lelkünkből is találsz benne. ????

  12. Te is segíted a Földet ezzel a zöldkozmetikummal, mert visszaváltható tégelybe csomagoltuk, hogy egy élhetőbb bolyót hagyjunk az unokáinkra.

 

Kívánunk kicsattanóan szép és finom arcbőrt mindenkinek! Ha szeretnél, csatlakozz a Nagora Női Körhöz még több tippért és tapasztalatért.

 

Szerző: Klibán Gréta


Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák