Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Blog

Csalánkiütés, bőrpír, viszketés? Tudj meg többet a növényi alapú babafürdetőkről

Gréta
Gréta
2021.02.10 08:30
Csalánkiütés, bőrpír, viszketés? Tudj meg többet a növényi alapú babafürdetőkről

Azt már sok helyről hallhattad, hogy az újszülöttek és kisgyerekek bőre különleges támogatást igényel. Azt talán kevesebben tudják, hogy attól, hogy valamire ráírják, hogy natúr, bio, vagy épp babakozmetikum, még nem feltétlenül fedi a teljes igazságot. A kínálatunkban a lehető legmagasabb szintű transzparenciára törekszünk a leírásokban. Így mindig biztos lehetsz abban, hogy pontosan mit is vásárolsz, pontosan milyen összetevők alkotják a készítményeket.

Nyílt titok, hogy csakis 100%-ban natúr alapanyagokkal dolgozunk, melyek sokkal inkább megfelelnek a bababarát, bőrbarát címkéknek, mint a legtöbb nagyáruház polcain található, azonos, vagy inkább magasabb árkategóriájú, márkás termék. Most csokorba szedtük azokat az okokat, amiért mindenképp fontos, hogy odafigyelj nem csak az újszülöttek, de még a kamaszok bőrápolásához használt kozmetikumoknál is.

Miben más a gyerekek bőre?

A kisgyerekek (főleg az újszülöttek), de még a kiskamaszok bőre is jóval vékonyabb, sérülékenyebb, mint az érett felnőtteké. A hormonális változások hajnalán álló kamaszoknak ráadásul még a pattanásokkal, mitesszerekkel is meg kell küzdeniük, ami nem csak fizikai, de nagyon sokszor lelki problémákat is okozhat a serdülőkor környékén.

 

A gyerekek vékonyabb bőrén keresztül sokkal könnyebben szívódnak fel a káros vegyszerek, kőolajszármazékok,  melyek ráadásul a stabil védekezőrendszer hiányában hosszabb távon allergiás reakciókat csalánkiütést, túlérzékenységet, bőrpírt, kiütéseket, sőt ekcémát is generálhatnak, amit senki sem kíván a gyerekének vagy saját magának. Ezért fontos, hogy milyen babafürdetőt választasz.

 

Te is állandóan aggódsz, hogy rosszul választottál?

Minden igyekezetünk ellenére is előfordul, hogy a bolti készítmények közé bekerülnek a károsanyag tartalmúak, azonban, mikor a babákról van szó igazi kétségbeesések tárgya lehet egy-egy ilyen felfedezés. Mi azt javasoljuk, hogyha biztosra akarsz menni, találj egy megbízható forrást, ahol kizárólag természetes anyagokból készül minden, így nem kell aggódnod a becsapás érzés miatt.

 

Tusfürdő választás - fő szempontok

Kerüljük a hagyományos tusfürdőkben gyakorta megtalálható agresszív tisztító komponenseket, mint az SLS (Sodium Lauryl Sulfate), SLES (Sodium Laureth Sulfate), és társaik. Ezek az újszülötteknek szánt fürdetőkben  a legveszélyesebbek, a babafürdetők esetében is tiltó listásak, sőt még a gyermekek és a felnőttek szánt tusfürdőkben is kerülendők. Ezeket a káros vegyszereket mi kímélő, egyáltalán nem irritatív növényi tenzidekkel, alig habzó, gyöngéd növényi hozzávalókkal helyettesítjük, ami nagyon hasonló fürdőélményt biztosít, de teljesen biztonságos. Ha valami csíp, viszketést, pirosságot, kiütést okoz, azonnal szabadulj meg tőle. Szerencsére a növényi babakozmetikumoknál emiatt nem kell aggódnod. Mi mandulaolajat használunk például, ami mélyen hidratált és védi a bőr egészséges védőrétegét.

 

Ennek is finom illata van?

A babáknak és gyerekeknek szánt termékek illatmentesek vagy teljesen természetes illatanyagokkal készülnek, például babáknál is biztonsággal használható nyugtató levendula illóolajjal vagy gyerekeknek isteni sárgadinnye illattal. Hmm… mesés harmónia és puhaság, amit ezek a remek illatok kölcsönöznek a fürdés élménye mellé. A túlságosan erős illatok vagy pl. a szintetikus "babaillat" és a színek azonban már önmagukban is gyanúsak lehetnek, nem még a babakozmetikumoknál, ezt tartsd szem előtt! Például a levendula illóolaja színtelen, így ha lilás színű fürdetőt találsz, biztos lehetsz benne, hogy tartalmaz színezéket.

 

Babaápolás

Mi a helyzet az érzékeny/allergiás bőrű felnőttekkel?

Az újszülött vagy babáknak szánt fürdetőket jószívvel ajánljuk érzékeny bőrű felnőtteknek, várandós és szoptatós anyáknak is. A kímélő összetevők és értékes olajok az ő bőrükre is jótékony hatással vannak, emellett kellőképp tisztítanak.

 

Természetbarát csomagban garanciával

A csomagolásra, szállításra is odafigyelünk, hiszen így lesz teljes a természetesség. Az újrahasznosított, újrahasznosítható, visszaváltható vagy lebomló anyagok használata ezen a téren is érvényesül nálunk. Pénzvisszafizetési garanciánknak köszönhetően visszakérheted a pénzed, ha valamelyik termékünk esetleg nem nyerné el a tetszésed.

 

Szerző: Klibán Gréta

 

További hasznos írások a babaápolásról:

BŐRÁPOLÁS A FOGANTATÁSTÓL EGÉSZEN A SZOPTATÁSIG

BABAFÜRDETÉS, AHOGY A BABÁNAK A LEGJOBB – AVAGY 3 OK, AMIÉRT KERÜLD A GYÓGYSZERTÁRI FÜRDETŐT

ÍGY SIKERÜLT A FIAMAT KIGYÓGYÍTANI AZ EKCÉMÁBÓL - SZEMÉLYES TÖRTÉNETEM

HOGY ÉLD TÚL A BABA ELSŐ 6 HÓNAPJÁT? A HŐS SZÜLŐK KÉZIKÖNYVÉBŐL MEGTUDHATOD!

A BABABŐR EGY NAPJA MÁS SZEMMEL

6 TIPP AZ EKCÉMÁS BABA BŐRÉNEK KEZELÉSÉRE

ÖSSZESZEDTÜK. EZEKRE A KÁROS ANYAGOKRA FIGYELJ ODA, HA KISBABÁD VAN


Tapasztalataidról a Nagora Női Körben is beszámolhatsz vagy kérdéseket tehetsz fel, várunk szeretettel!

Ha érdekelnek további érdekes és hasznos tartalmak és fontos számodra az egészséges, környezettudatos életmód, iratkozz fel levelezésünkre itt.

Tetszett? Oszd meg, hogy mások is elolvashassák