Hello Gorgeous, can I help you? +36-30 660-1553

Filter
Skin type
Összetevők

ROSACEA

A rozácea egy gyulladásos krónikus bőrelváltozás, mely a lakosság kb 10%-át érinti és 30-50 éves nők között a leggyakoribb.

Jelei, hogy az orr és az orcák mindig pirospozsgásak, ami időnként belobban, láthatóak a seprűvénák és akár pattanásszerű göböcskék is megjelenhetnek rajta. Emellett jellemző az extrém bőrérzékenység és az állandó viszketés. Felülete általában száraz, akár hámló is lehet. Kezdetben nehéz lehet felismerni, inkább érzékeny bőrre gyanakodhatunk. Ha tapasztaljuk a fenti tünetek valamelyikét vagy a felmenőink között volt rozáceás bőrelváltozás, érdemes minél előbb elkezdeni a kezelést. Először is érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, majd pedig a legérzékenyebb bőrre készülő kozmetikumok között válogatni. Mindenképpen érdemes a bőr védőrétegét erősíteni és kerülni az irritáló összetevőket. Minél rövidebb az összetétel lista és minél természetesebbek az összetevők, annál jobb. De a természetes összetevők között is akad olyan, amit érdemes elkerülni.

Kerülendő összetevők: alkohol, illóolajak, illatanyagok, színezékek, agresszív tenzidek (SLS, SLES), különböző erős hámlasztók, kémiai fényvédők, kőolaj-száramazékok.

Fontos, hogy egyszerre mindig csak egy új kozmetikumot vezess be a rutinodba.


7product 17