Hello Gorgeous, can I help you? +36-30 660-1553

Filter
Aktív összetevők
Skin type

SLOW/ZERO WASTE

Miért slow? Luxus az egyszerűségben. Felelős, 100% természetes bőrápolás.

A nemzetközi minősítés szerint 4 követelménynek kell megfelelnie a slow kozmetikumoknak: etikus, fenntartható, környezetbarát, intelligens. Ezeknek a követelményeknek a Nagora összes terméke megfelel, de most ezen csavartunk még egyet és ezeket a szabályokat a lehető legszigorúbban alkalmaztuk, így született meg az új, exkluzív SLOW termékcsalád, ami tökéletesen kiegészíti a napi rutinodat, még magasabb minőségű szépségápolást nyújtva.

Így a 4 kötelező alapelven túl a Nagora slow kozmetikumok különlegessége:

  • kizárólag bio- és feldolgozásmentes nyers alapanyagokból készülnek és a késztermékek sem feldolgozottak
  • kizárólag értékes, finomítatlan (azaz hidegen sajtolt), extra szűz olajokat, zsírokat és virágvizeket tartalmaznak
  • az eljárások és az összetevők tekintetében is környezetkímélőek
  • csomagolásuk zero waste: visszaváltható és újrahasznosítható üveg és nincs másodlagos csomagolás (termékdoboz) sem
  • cruelty-free, azaz állatkísérlet mentesek (mint minden nagora termék) és nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket sem, azaz vegánok

5product 15

1. Etikusnak akkor nevezhetünk egy kozmetikumot, ha mentes minden olyan összetevőtől, ami káros az emberekre és inkább a természetességet, a természetközeliséget helyezi előtérbe. Emellett tartózkodni kell a vásárlókat és a partnereket megtévesztő kommunikációtól, ugyanakkor olyan árak kialakítására kell törekedni, ami tükrözi a kozmetikum és az előállításának minőségét.

2. A fenntarthatóság a kozmetikumok esetében azt jelenti, hogy a bőr természetes ápolása és a bőr egészségének megőrzése a cél, nem pedig az olyan termékek forgalmazása, amik újabb, kiegészítő termékek vásárlásra ösztönöznek. Emiatt nem lehet olyan marketingtrükköket alkalmazni és olyat állítani, ami nem felel meg a valóságnak, vagy amiket egyenesen képtelenség betartani. És természetesen a félelmet okozó kommunikációtól is tartózkodni kell.

3. Környezetbarátnak tekinthetünk egy kozmetikumot akkor, ha az előállításuk során nem használnak semmilyen kőolajszármazékot vagy más petrolkémiai összetevőt, parabént, egyéb szintetikus összetevőket, illetve olyan anyagot, amelynek előállításához állatokkal kell visszaélni. Lehetőség szerint törekednek a bio- és feldolgozásmentes alapanyagok használatára, ráadásul az eljárások és az összetevők tekintetében is kerülik a környezetszennyezést.

4. Intelligens kozmetikumról pedig akkor beszélünk, ha az valóban megfelel az adott bőrtípus igényeinek, illetve kielégít olyan alapvető igényeket, amiket joggal támasztunk a kozmetikumainkkal szemben. Ilyen igény lehet a kozmetikum típusától függően a bőr védelme, hidratálása vagy tisztítása és a természetben megtalálható alapanyagok használata.