Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Akne, pattanás, mitesszer

A mitesszeres, pattanásos bőr jellemzői: olajosan fénylő, tág pórusú, zsíros tapintású, esetenként száraz felszínű, mitesszerekkel, gyulladt pattanásokkal teli.

Amire szüksége van a bőrödnek: kímélő tisztítás, pórustisztítás, enyhe hámlasztás, faggyú-harmonizálás, enyhe hidratálás, regenerálás, barrier réteg helyreállítása.

Válassz kifejezetten a zsíros, olajos seborrheás bőrtípusra készülő termékeink vagy komplett megoldást nyújtó kisebb és nagyobb rutincsomagjaink közül!

Elterjedt hiba, hogy sok aknéval küzdő ember túlmossa az arcát, illetve agresszív tisztítószereket tartalmazó arclemosókat használ. Ezekkel valójában ellenkező hatás érhető el, mert bár eltávolítja a felesleges faggyút, de ezzel gyakorlatilag lenyúzza a bőr védőrétegét, ami kiszárad, így elkezd még több faggyút termelni, hogy önmagát visszazsírozza. Ez hosszú távon még több mitesszerhez és pattanáshoz vezet. 

Az is fontos szempont, hogy ne használjunk hagyományos kozmetikumokat, melyek káros vegyszereket tartalmazhatnak, hiszen az akné is egy alapvetően hormonális probléma. Így hormonháztartást felborító vegyszerekkel nem leszünk kisegítve a problémánkban – arról nem is beszélve, hogy a szervezetbe kerülő veszélyes vegyületek olyan egészségügyi kockázatokat is rejthetnek magukban, amik sokkal súlyosabbak, mint az akné.

Az akné tüneteinek enyhítésében a segítségedre lehetnek természetes gyulladáscsökkentő gyógynövények, mint a vadrózsa, a teafa, a kamilla stb. Az aknés bőrre kifejlesztett napi rutint a képek alatt találod. Ha nem vagy biztos benne hogy zsíros vagy kombinált a bőrtípusod, töltsd ki ingyenes 2 perces bőrtípustesztünket.