Hello Gorgeous, can I help you? +36-30 660-1553

Filter
Skin type
Összetevők

Plastic free July

Plastic Free July is a global initiative to raise awareness of the problem of single-use plastics. So for the whole month of July, we are offering a 20% discount on all our paper, glass and metal packaging. Please find the list of products below the text. Use the voucher code: NOPLASTIC2023The discount is valid from 01.07.2023 to 31.07.2023 and will be deducted from the price indicated in the webshop at the end of the purchase.


27product 120
27product 120

NAGORA CLIMATE SMART ZÖLDKOZMETIKUMOK


A nagora büszke arra, hogy már több, mint 7 éve fenntartható, CLIMATE SMART kozmetikumokkal tesz a bőrötök szépségéért és egészségéért:

  • 100% magyar termékek (a receptúra megalkotásától a kiszállításig), így ökológiai lábnyomodat is minimalizálod
  • az összetevők fenntartható, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak
  • nincs másodlagos csomagolás a termékeknél, a címkéink, csomagolásaink lebomló papírból készülnek és szelektíven gyűjthetőek
  • nem használunk papírt a megrendelések rögzítéséhez és a számlákhoz sem
  • microbiome-friendly termékek: a bőr természetes egyensúlyába nem avatkoznak be natúrkozmetikumaink. Nem célunk hogy felesleges termékekkel halmozzunk el, fejlesztéseink a természetes bőrfunkciók helyreállítását és támogatását célozzák, nem célunk hogy szárítsuk a bőrödet, csak azért hogy minél több terméket vásárolj, sőt kevesebb testápoló termékre lesz szükséged, mivel a bőröd hosszú távon újra természetesen fog majd működni   
  • a tégelyeket Magyarországon elsőként visszaváltjuk és újrahasznosítjuk
  • zöld manufaktúra: környezettudatos energiafelhasználás, amit tudunk alapanyagot, helyi kistermelőktől szerezzük be (pl. Szomód), a gyártás során különösen odafigyelünk, hogy óvjuk környezetünket, a lehető legkevesebb hulladékot termeljük, nem használunk káros alapanyagokat, amik terhelik a Földet, illetve újrahasználható termékeket (pl. mosható arclemosó korong) is kínálunk
  • edukációs felelősségvállalás: kommunikációnkban is fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, ehhez konkrét tippekkel is szolgálunk írásainkban.

Biztos észrevetted, hogy az üveg, fém és papír tégely mellett az arckrémeket műanyag tégelybe csomagoltuk. Ennek az az oka, hogy - bár induláskor minden temrékünk üveg tégelyt kapott - idővel mérlegre kellett állítanunk, hogy mi az amivel jobbat teszünk nektek. Ezért döntöttünk a biztonságos HDPE airless csomagolás mellett. a technológia előnye. hogy a krém nem érintkezik levegővel, tehát a tégely védi az összetevőket az oxidációtól, így a finomítatlan összetevők, hatóanyagok tovább frissek maradnak, megnő a krémek eltarthatósága anélkül, hogy felesleges tartósítószerrel terhelnénk titeket. A HDPE műanyag újrahasznosítható és a kutatások alapján ezekből nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok a krémekbe.

Tippek a „zöldséghez” – azaz hogyan tehetünk a Földünkért

Ebben a blogbejegyzésben egy kedves vásárlónk a #21napabolygoert nagora challange kapcsán összegyűjtöttünk nektek több, mint 100 hétköznapi tippet, amivel egy élhetőbb bolygót hagyhatunk az unokáinkra.