Legyen csodás napod! Segíthetünk? +36-30/660-1553

Szűrés
Aktív összetevők
Bőrtípus

Kéztisztítás

Fertőtlenítő WHO alkoholos spray, szappan, bőrvédő

Miért hatékony a szappan a bőrön megtelepedő koronavírus ellen?

Számos vírus (pl. koronavírus, H.I.V., a hepatitis B és C okozta vírusok, herpesz, Ebola, Zika) és baktériumok lipid membránba csomagolva találhatóak a kezünkön vagy más felületeken. A szappan molekulái felhasítják ezen lipidek membránját és ezzel a vírus örökítőanyaga már nem lesz képes bejutni a sejtekbe. A szappan molekulái a szétroncsolódott vírus darabjait körbefogják, s ezt mi vízzel, alapos kézmosással le tudjuk öblíteni a kezünkről.

De ha épp nem tudsz kezet mosni? Az alkohol fertőtlenítő hatása

A PharmaOnline szerint a felületek 70 százalékos alkohollal vagy hypo-val való tisztítása pár percen belül elpusztítja a koronavírust, derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) tájékoztatásából.

Ha nem áll rendelkezésedre natúr szappan és víz (pl. utazáskor), akkor egy alapos dörzsölés a min.70% alkoholos fertőtlenítővel kiváló megoldás.

Miért fontos kézfertőtlenítés, kézmosás után krémet használni? 

A száraz, repedezett bőr támadási felület a vírusoknak, a mikrosérüléseken keresztül könnyebben bejuthatnak a szervezetedbe. Megfelelő hidratálással, ápolással ez megelőzhető, így biztosítva teljes védelmet kezeid számára.


13termék 113